dobroge.tv

Live

Patru spitale din județul Constanța primesc doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2

Patru spitale din județul Constanța primesc doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2
15 octombrie 2021
Redactia DTV

 Ministerul Sănătății a finalizat joi, 14 octombrie, repartiția dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanți pentru SARS-CoV-2. Astfel, un număr de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali vor ajunge în 134 de unități sanitare cu paturi pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienți.

Dintre acestea, 78 vor ajunge în județul Constanța după cum urmează:

  • Spitalul Municipal Mangalia – 18;
  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Constanța – 20;
  • Spitalul Municipal Medgidia – 22;
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa – 18.

Repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare.

Asemenea altor medicații antivirale, eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ și începe producerea de anticorpi specifici de către pacient.

Criteriile de administrare ale acestui medicament au fost stabilite tot de către specialiștii comisiei de boli infecțioase a Ministerului Sănătății și sunt cuprinse în Ordinul ministrului interimar al Sănătății de modificare a Anexei la Ordinul ministrului Sănătății nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2 publicat în Monitorul Oficial nr 978 din 13 octombrie 2021.

CITEȘTE ȘI: MapN: Aproximativ 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, folosiţi în tratamentul COVID-19, aduse din Italia


Sursă foto: rfi.ro

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233