dobroge.tv

Live

Se epuizează stocurile la vaccinul antigripal, la Constanţa

04 decembrie 2021
Publicitate

Primele doze de vaccin antigripal care au fost distribuite în cabinetele medicilor de familie au fost aproape epuizate. Unii medici spun că pe stoc mai dau doar câteva flacoane și au cerut suplimentarea lor. Spre deosebire de anul trecut, constănțenii sunt mai dornici să se imunizeze. Doar până la acest moment, în județul nostru peste 50.000 de doze au fost administrare.

Unii medici de familie spun că în ultima perioadă cabinetele le-au fost luate cu asalt de către pacienții care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cei mai mulți sunt vârstnicii, urmați de adulți și copii.

“Am făcut foarte multe vaccinuri anul ăsta, surprinzător, pentru că anul trecut lumea nu a fost prea dornică să se vaccineze antigripal și noi chiar am rămas cu foarte multe doze în cabinete, în frigidere. Anul acesta am avut foarte multe solicitări, am cerut și suplimentări de la Direcția de Sănătate Publică”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

Gripa este o afecțiune respiratorie contagioasă, provocată de virusurile gripale. Netratată la timp, aceasta poate avea consencințe grave.

“Pe raza județului Constanța, s-au efectuat până acum peste 50.000 de doze de vaccin antigripal”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

“Sunt mai multe categorii de pacienți: cei care erau obișnuiți, în special vârstnicii, bonavii cronici, să se vaccineze cam în fiecare an și acum probabil că sub influența pandemiei, a coronaviusului, lumea este mai precaută”, a precizat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

Anul acesta, tot mai mulți constănțeni au ales să se vaccineze antigripal. Spun că astfel au grijă și de sănătatea lor dar și a celor din jur.

"Am făcut acum 3 săptămâni. La cabinetul medicului de familie? Da, la medicul de familie. În fiecare an îl fac. Dacă mi se întâmplă să mă îmbolnăvesc, măcar să fac o viroză, să nu fac gripă", a spus o constănţeancă.

"M-a programat asistenta când m-am dus acolo mă aștepta. Mă simt mai în siguranță", a spus un constănţean.

"Eu îl fac că mi-am făcut și celelalte", a spus o altă constănţeancă.

Însă, nu la toate cabinetele cererea este așa de mare. Acest lucru este influențat și de categoria de vârsta înscrisă pe lista medicului.

“Majoritatea pacienților noștri snt copii. E un pic diferit față de cabinetele în care sunt mai mulţi adulți înscriși pe listă. Am avut cerere de vaccine antigripal, mai am câteva doze, n-am să le epuizez pentru că marea majoritate a adulților, puțini care sunt înscriși pe listele mele, au preferat să se vaccineze pentru COVID”, a declarat dr. Eugenia Munteanu, medic de familie.

Există însă și oameni care nu vor să se imunizeze împotriva gripei, pentru că deja și-au administrat serul anti-COVID-19.

Vaccinul antigripal poate fi cumpărat și chiar făcut și în farmacii. Potrivit specialiștilor, acesta este administrat categoriilor considerate cu risc mare de îmbolnăvire – copii și adulți cu boli cronice, gravide, persoane cu vârsta de peste 65 de ani și bătrâni instituționalizați.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233