dobroge.tv

Live

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o doză redusă de vaccin Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o doză redusă de vaccin Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani
22 ianuarie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat, vineri, extinderea utilizării unei doze reduse de vaccin Covid-19 de la Pfizer (NYSE:PFE) la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, informează Reuters, citat de news.ro.

Recomandarea vine după ce Grupul Consultativ Strategic de Experţi (SAGE) în domeniul imunizării a avut miercuri o întâlnire pentru a evalua vaccinul. În prezent, este recomandat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 12 ani şi peste.

Doza recomandată pentru populaţia mai tânără este de 10 micrograme în loc de 30 de micrograme oferite celor de 12 ani şi peste.

"Această grupă de vârstă (5-11) se află în grupul de utilizare cu cea mai mică prioritate pentru vaccinare, cu excepţia copiilor care au comorbidităţi”, a declarat preşedintele SAGE, Alejandro Cravioto, potrivit news.ro.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost deja autorizat pentru utilizarea la această grupă de vârstă în mai multe ţări, inclusiv Statele Unite, Canada, Israel şi Uniunea Europeană.

În România, vaccinarea copiilor din această grupă de vârstă va începe în 26 ianuarie, conform coordonatoruli campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233