dobroge.tv

Live

Rafila: Vaccinul antigripal va fi disponibil de la sfârșitul lunii septembrie

03 august 2022

Publicitate

Vaccinul antigripal va fi disponibil de la sfârșitul lunii septembrie. Ministrul Sănătății se așteaptă ca acest sezon gripal să fie „unul mai serios”. Și asta pentru că în ultimii doi ani, nu prea s-au înregistrat așa de multe cazuri din cauza măsurilor luate împotriva infecției cu noul coronavirus. 1.5 milioane de doze vor fi comandate anul acesta.

Sunt semne că anul acesta sezonul gripal va fi unul mai serios, având în vedere monitorizarea din emisfera sudică, pentru că în emisfera sudică acum este sezonul rece, și vom avea în premieră, aș spune, la dispoziție vaccinul antigripal încă de la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie când medicii de familie să aibă timp la dispoziție, și populația să aibă timp să se vaccineze într-un interval eficient, să nu mai ajungem în situația în care aducem vaccin antigripal și îl dăm medicilor de familie în luna ianuarie, când interesul, evident scate și eficacitatea este mai mică.

În 2021 s-au comandat 2,5 milioane de doze și s-au folosit 1,5 milioane de doze. Noi comandăm 1,5 milioane de doze, cât s-au folosit în anul anterior. Vaccinarea împotriva gripei, la categoriile la risc, înseamnă persoană peste 65 de ani, cei cu comorbidități și femeile gravide se păstrează. Anul trecut a fost o campanie care a avut mai puțin succes pentru că, virusul gripal, datorită măsurilor luate împotriva infecției cu noul coronavirus, a circulat mai puțin”, a declarat dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Omul nou

Reteta Sanatatii

Detartrajul dentar

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233