dobroge.tv

Live

Aparatură de ultimă generație, în Secția de Radiologie a Spitalului Municipal Mangalia

Aparatură de ultimă generație, în Secția de Radiologie a Spitalului Municipal Mangalia
27 august 2022
Redactia DTV

Publicitate

Spitalul Municipal Mangalia a achiziționat, recent, aparatură medicală de ultimă grenerație, care va fi folosită în Radiologia spitalului. Potrivit reprezentanților unității sanitare, aparatura și echipamentele contribuie la eficientizarea actului medical și intervenția promptă în diagnosticarea patologiilor complexe.

Montarea unei astfel de aparaturi cu echipamentele conexe presupune anumite condiții speciale de instalare, motiv pentru care reprezentanții spitalului anunță faptul că, până la asamblarea noului aparat, radiografiile se vor face în condiții reduse.

De la începutul acestei săptămâni, am început demontarea aparatului vechi, condițiile de amenajare a spațiului medical unde va fi montat noul aparat Rx de ultimă generație fiind unele speciale pentru atingerea indicatorilor specifici de montare a echipamentelor și siguranță privind radioactivitatea. În cel mult două luni, acest aparat va fi montat în același spațiu cu care pacienții noștri erau obișnuiți, însă securizat și amenajat la alte standarde medicale. Apelăm la înțelegerea pacienților, cărora le facem radiografiile necesare, fie la patul bolnavului cu un alt aprat Rx mobil, în ortopedie, spre exemplu, sau cu un alt aparat Rx, aflat în Pavilionul C, în cazuri urgente”, a precizat managerul spitalului, Alina Dan.

Ea a mai subliniat că pentru cei care solicită la cerere diverse radiografii, vor fi redirecționați către Sanatoriul Balnear, unde pot face investigațiile imagistice, contracost.


Sursă foto: mangalia.ro

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Comentologie

cu Manu Nistor

Comentologie

cu Manu Nistor

Comentologie

cu Manu Nistor

Comentologie

cu Manu Nistor

În centrul atenției

Discutăm titlurile zilei

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233