dobroge.tv

Live

Hotelierii, pe marginea prăpastiei

11 noiembrie 2020
Publicitate

70-80% dintre hoteluri vor rămâne închise până la începutul verii. În urma restricțiilor impuse în contextul pandemiei, multe dintre hoteluri nu își vor prelungi activitatea pe timpul iernii. Acest lucru înregistrează pierderi de 3 miliarde de euro, iar următoarele 6 luni nu vin cu vești bune pentru cei din industria ospitalității.

Când vine vorba de plecat în concediu, constănțenii nu se grăbesc să-și rezerve vacanțele. Unora le este teamă de virus, alții și-au anulat călătoriile plănuite anul acesta și sunt nesiguri că vor reuși să mai plece în vreuna.

Dacă în anii trecuți, oamenii își plănuiau vacanțele pentru următoarele luni, anul acesta sunt rezervați în ceea ce privește călătoritul. Iar acest lucru se resimte puternic în buzunarul hotelierilor din întreaga țară. Nici situația de la malul mării nu este prea buna.

"Pentru perioada următoare nu avem rezervări pe litoralul românesc, nu știm încă care vor fi măsurile impuse de autorități și de aceea, hotelierii sunt încă în expectativă", a declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Unii administratori de hoteluri vor ține închis în perioada următoare, alții însă vor funcționa partial, cu câteva camere.

"După acest sezon estival au fost pierderile care au fost declarate de toate asociațiile patronale din turism, s-au resimțit în toate zonele din turism, iar pentru acest sfârșit de an, în continuare vom avea pierderi în comparație cu anii anteriori. Însă, suntem în continuare deschiși cu un număr restrâns de camere pentru anumiți clienți care veneau pe zona de business în această perioadă a anului", a spus Sebastian Puznava, manager hotel.

Pentru cei care activează în industria ospitalității urmează câteva luni grele. Hotelierii se așteaptă la un număr mare de angajați care vor fi trimiși în șomaj, dar și un număr mare de falimente.

Aceștia speră ca măcar odată cu venirea verii și cu un vaccin pus la dispoziție, oamenii să își reia călătoriile, iar ei să-și poată reveni. Agenții de turism spun că deja există destule cereri pentru sezonul estival următor.

"Oferta noastră pentru 2021 s-au făcut încă din luna august, rezervările sunt în acest moment la nivel aproximativ egal cu anul trecut", a precizat Ștefan Necula.

Agențiile patronale din turism cer ajutorul autorităților pentru a salva industria ospitalității, cât mai mulți operatori economici din acest sector, dar și cât mai multe locuri de muncă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233