dobroge.tv

Live

Constănțenii, la terasele încă deschise: cu geci pe ei și în frig

17 noiembrie 2020
Publicitate

Pandemia a închis restaurantele, terasele acoperite și barurile. Nu este și cazul teraselor deschise. Mulți agenți economici au lăsat mesele afară, pentru că doar astfel mai pot avea un minim de profit.

Cu geci pe ei, așa stau la mese clienții teraselor care au rămas deschise, după restricțiile din 9 noiembrie.

Reporter: Nu este frig să stați?

Constănțean: Nu, este chiar cald. Are încălzire. Probabil în altă parte ar fi, unde e în aer liber. Dacă te mai întâlnești cu un coleg cu care nu te-ai mai văzut de mult și mai rar ai ocazia să te întâlnești, ieși undeva.

Pentru a se adapta noilor restricții, patronii au găsit soluții. Spre exemplu, la o terasă, mesele au igloo-uri cu rol termoizolant.

Patronii de terase spun că aceasta este singura soluție, ca să nu intre în faliment. Însă cei cu afaceri în domeniu se tem că în curând și acestă soluție va dispărea. Vremea se va răci și mai mult, iar atunci situația va fi cu adevărat dramatică pentru afacerile lor.

Puțin la prânz la o cafeluță, la un suc și atât. Practic, venim degeaba la serviciu. Avem terasa închisă cu pergolă, și acoperișul îl putem trage și geamurile și fiind foarte frig, clienții preferă să stea acasă, să facă comandă din take away”, declară Luminița Vrabie, manager restaurant.

Există și oameni revoltați. Pentru un domn, socializarea la terase, fie ea și în aer liber, este un motiv pentru care cazurile de COVID-19 cresc alarmant.

Este una dintre metode și asta. Când lumea suferă ce caută lumea la cârciumi?”, se întreabă un constănțean revoltat.

De la declararea stării de alertă pe teritoriul României, din două în două săptămâni sau lunar, au fost eliminate diversele restricţii impuse în perioada stărilor de urgenţă. Ulterior, începând cu 15 septembrie, odată cu creşterea numărului de cazuri, au început să fie adăugate noi restricţii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233