dobroge.tv

Live

Mormane de gunoaie, lângă un centru comercial din Constanța

18 noiembrie 2020
Publicitate

Mormane de gunoaie și crengi uscate zac lângă un centru comercial din oraș. Parcarea din spatele mall-ului pare să se transforme încet-încet într-o groapă de gunoi. Aceste deșeuri sunt în același loc de câteva luni de zile, ba chiar situația s-a înrăutățit. Nimeni nu pare să ia nicio măsură. Oamenii recunosc că vina este tot a unora dintre cetățeni, însă și-ar dori mai multă implicare și din partea autorităților.

Toni și Denis lucrează în domeniul food delivery. Și ei și alți livratori folosesc parcarea pentru a prelua comenzile de mâncare din mall. Cei doi se văd nevoiți să strângă și ei din gunoaiele care au pus stăpânire e zona de lângă centrul commercial. S-au săturat să dea nas în nas cu ele zilnic, uneori chiar de mai multe ori pe zi.

Cum să mi se pară? De prost gust, faptul că trebuie să trec printre gunoaie și că oamenii nu sunt civilizați să arunce la gunoi. Noi, oamenii, fiecare în parte. Noi am strâns de mai multe ori gunoaiele de aici că nouă ne place să stăm în curățenie, dar ce să facem că nu putem să stăm lângă fiecare să vedem unde aruncă gunoaiele”, spune un livrator.

Lipsa simțului civic și a educației a unora îi revoltă pe cei care sunt nevoiți să treacă mereu pe lângă ele.

Nu mi se pare normal. Aici înainte parcau și șoferii de microbuze. Nepăsarea oamenilor. Din partea fiecăruia e o vină. Și autoritățile și oamenii că nu sunt disciplinați”, spune un alt constănțean.

Spre exemplu, unele mormane sunt în aceeași poziție de cel puțin jumătate de an. Situația se înrăutățește, pentru că în fiecare zi gunoaiele par să se înmulțească.

Autoritățile locale au anunțat că de luni a început curățenia generală a orașului. Livratorii, clienții mall-ului, dar și trecătorii speră ca și această zonă să intre în programul de igienizare a municipalității.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233