Live

Mormane de gunoaie, lângă un centru comercial din Constanța

Mormane de gunoaie și crengi uscate zac lângă un centru comercial din oraș. Parcarea din spatele mall-ului pare să se transforme încet-încet într-o groapă de gunoi. Aceste deșeuri sunt în același loc de câteva luni de zile, ba chiar situația s-a înrăutățit. Nimeni nu pare să ia nicio măsură. Oamenii recunosc că vina este tot a unora dintre cetățeni, însă și-ar dori mai multă implicare și din partea autorităților.
publicat pe 18 noiembrie 2020
Ina Popescu

Toni și Denis lucrează în domeniul food delivery. Și ei și alți livratori folosesc parcarea pentru a prelua comenzile de mâncare din mall. Cei doi se văd nevoiți să strângă și ei din gunoaiele care au pus stăpânire e zona de lângă centrul commercial. S-au săturat să dea nas în nas cu ele zilnic, uneori chiar de mai multe ori pe zi.

Cum să mi se pară? De prost gust, faptul că trebuie să trec printre gunoaie și că oamenii nu sunt civilizați să arunce la gunoi. Noi, oamenii, fiecare în parte. Noi am strâns de mai multe ori gunoaiele de aici că nouă ne place să stăm în curățenie, dar ce să facem că nu putem să stăm lângă fiecare să vedem unde aruncă gunoaiele”, spune un livrator.

Lipsa simțului civic și a educației a unora îi revoltă pe cei care sunt nevoiți să treacă mereu pe lângă ele.

Nu mi se pare normal. Aici înainte parcau și șoferii de microbuze. Nepăsarea oamenilor. Din partea fiecăruia e o vină. Și autoritățile și oamenii că nu sunt disciplinați”, spune un alt constănțean.

Spre exemplu, unele mormane sunt în aceeași poziție de cel puțin jumătate de an. Situația se înrăutățește, pentru că în fiecare zi gunoaiele par să se înmulțească.

Autoritățile locale au anunțat că de luni a început curățenia generală a orașului. Livratorii, clienții mall-ului, dar și trecătorii speră ca și această zonă să intre în programul de igienizare a municipalității.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANŢA. Pomii fructiferi au înflorit în noiembrie: ''Încălzirea globală există și trebuie să ne adaptăm din mers''

În stațiunea Mamaia au înflorit corcoduşii. Pomii udați de ceața ultimelor două săptămâni și scăldați în...

CONSTANŢA. Vremea frumoasă i-a făcut pe constănţeni să uite de carantină! Autorităţile îndeamnă oamenii să rămână în case

Soare și plajă- este peisajul de care s-au bucurat constănțenii, la sfârșit de noiembrie. Această bunică a...

Hectare de mizerie în mijlocul Constanței

Ștefan este în vizită în Constanța. L-am întâlnit în timp ce trecea pe lângă fosta baza R.A.T.C. Privea...

CONSTANŢA. Şoferii contestă proiectul prin care circulația trotinetelor pe drumurile publice să fie reglementată: ''Sunt periculoase''

Traficul aglomerat îi face pe tot mai mulți constănțeni să găsească alternative de transport. Trotinetele...

CONSTANŢA. Bloc construit într-un cartier de case, fără să se respecte normele urbanistice

Locatarii de pe strada Breaza suportă de două luni de zile zgomotele de pe şantier. Domnul Ovidiu, cel care...

Lupta constănţenilor cu coronavirusul: bolnavii aşteaptă Ambulanţa şi 5 zile, sute de oameni sunt pe lista de aşteptare! Medicii nu mai fac faţă solicitărilor

Diana are 25 de ani și este infectată cu noul coronavirus. A solicitat sprijinul Ambulanței, după ce și-a pierdut...

Paradoxul declaraţiei pe proprie răspundere: terasele, saloanele de înfrumusețare şi sălile de sport sunt deschise, dar constănţenii riscă amendă!

Carantinarea zonală a Constanței, din cauza numărului mare de infectări cu virusul SARS-Cov-2, a creat haos în...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233