Live

Numărul comenzilor de mâncare a crescut în pandemie

Comenzile de mâncare au crescut cu 124% față de anul trecut. Este rezultatul unui studiu care monitorizează evoluția comerțului online. Constănțenii sunt și ei fani ai mâncatului de pe aplicații. La serviciu sau acasă, mulți aleg să primească preparatele preferate, direct la ușă. Acest lucru vine și în ajutorul localurilor, care odată cu scurtarea programului, supraviețuiesc prin catering.
publicat pe 19 noiembrie 2020
Ina Popescu

Mircea este artist liric la Teatrul Național de Operă și Balet. De când spectacolele s-au anulat, livrează și mâncare. Aleargă prin oraș o zi întreagă și spune că volumul comenzilor a crescut semnificativ odată cu situația pandemică.

Part-time. Este un program flexibil și asta mă ajută pe mine foarte mult, în ceea ce fac eu. Sunt colegi de-ai mei care lucrează full time. Sunt zile în care e foarte aglomerat, zile în care nu este aglomerat. Ore și ore. Ore de vârf, depinde”, spune Mircea.

Clienții apreciază acest gen de servicii și tot mai mulți oameni își comandă de mâncare din confortul casei lor, iar de când cu pandemia, comenzile s-au înmulțit. Oamenilor li se pare mai simplu și mai comod să comande de acasă. Este și mult mai sigur.

Într-adevăr, pentru că există un risc pentru cei care într-adevăr vor să se ferească, să nu iasă în domenii și în zone cu risc și e ideal să stea acasă omul și să comande pentru binele lui, pentru sănătatea lui”, spune un livrator.

Constănțenii comandă des mâncare. Unii dintre ei nu gătesc deloc, din lipsă de timp sau din comoditate. Așa că toate mesele din timpul zilei sunt cele pe care le comandă prin aplicații.

Comand de 2-3 ori pe zi, când mi-e foame, da”, spune o constănțeancă.

Pizza, burgerii și pastele sunt printre preferatele constănțenilor, iar când vine vorba de mâncare gătită, cele mai multe comenzi sunt pentru ciorbe, dar și pentru preparatele la grătar.

Reporter: Ce comanzi de obicei? Ce preferi?

Constănțean: Fast-food, în general. Mâncare ușor de mâncat. Pizza, burger, șaorma.

De la fine dining la fast food, restaurantele pun la dispoziție o gamă variată de preparate, iar mâncarea este pentru toate buzunarele și toate gusturile, inclusiv produse de post pentru doritori.

Cele mai multe comenzi sunt plasate prin platformele mobile de livrare la domiciliu. Firmele care oferă servicii de livrare trebuie să respecte toate măsurile de siguranță impuse de starea de alertă. Angajații sunt obligați să poarte mască și mănuși și să se dezinfecteze periodic. În cazul în care au de-a face cu persoane aflate în izolare la domiciliu, produsele sunt lăsate la ușă.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANŢA. Pomii fructiferi au înflorit în noiembrie: ''Încălzirea globală există și trebuie să ne adaptăm din mers''

În stațiunea Mamaia au înflorit corcoduşii. Pomii udați de ceața ultimelor două săptămâni și scăldați în...

CONSTANŢA. Vremea frumoasă i-a făcut pe constănţeni să uite de carantină! Autorităţile îndeamnă oamenii să rămână în case

Soare și plajă- este peisajul de care s-au bucurat constănțenii, la sfârșit de noiembrie. Această bunică a...

Hectare de mizerie în mijlocul Constanței

Ștefan este în vizită în Constanța. L-am întâlnit în timp ce trecea pe lângă fosta baza R.A.T.C. Privea...

CONSTANŢA. Şoferii contestă proiectul prin care circulația trotinetelor pe drumurile publice să fie reglementată: ''Sunt periculoase''

Traficul aglomerat îi face pe tot mai mulți constănțeni să găsească alternative de transport. Trotinetele...

CONSTANŢA. Bloc construit într-un cartier de case, fără să se respecte normele urbanistice

Locatarii de pe strada Breaza suportă de două luni de zile zgomotele de pe şantier. Domnul Ovidiu, cel care...

Lupta constănţenilor cu coronavirusul: bolnavii aşteaptă Ambulanţa şi 5 zile, sute de oameni sunt pe lista de aşteptare! Medicii nu mai fac faţă solicitărilor

Diana are 25 de ani și este infectată cu noul coronavirus. A solicitat sprijinul Ambulanței, după ce și-a pierdut...

Paradoxul declaraţiei pe proprie răspundere: terasele, saloanele de înfrumusețare şi sălile de sport sunt deschise, dar constănţenii riscă amendă!

Carantinarea zonală a Constanței, din cauza numărului mare de infectări cu virusul SARS-Cov-2, a creat haos în...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233