dobroge.tv

Live

Numărul comenzilor de mâncare a crescut în pandemie

19 noiembrie 2020
Publicitate

Comenzile de mâncare au crescut cu 124% față de anul trecut. Este rezultatul unui studiu care monitorizează evoluția comerțului online. Constănțenii sunt și ei fani ai mâncatului de pe aplicații. La serviciu sau acasă, mulți aleg să primească preparatele preferate, direct la ușă. Acest lucru vine și în ajutorul localurilor, care odată cu scurtarea programului, supraviețuiesc prin catering.

Mircea este artist liric la Teatrul Național de Operă și Balet. De când spectacolele s-au anulat, livrează și mâncare. Aleargă prin oraș o zi întreagă și spune că volumul comenzilor a crescut semnificativ odată cu situația pandemică.

Part-time. Este un program flexibil și asta mă ajută pe mine foarte mult, în ceea ce fac eu. Sunt colegi de-ai mei care lucrează full time. Sunt zile în care e foarte aglomerat, zile în care nu este aglomerat. Ore și ore. Ore de vârf, depinde”, spune Mircea.

Clienții apreciază acest gen de servicii și tot mai mulți oameni își comandă de mâncare din confortul casei lor, iar de când cu pandemia, comenzile s-au înmulțit. Oamenilor li se pare mai simplu și mai comod să comande de acasă. Este și mult mai sigur.

Într-adevăr, pentru că există un risc pentru cei care într-adevăr vor să se ferească, să nu iasă în domenii și în zone cu risc și e ideal să stea acasă omul și să comande pentru binele lui, pentru sănătatea lui”, spune un livrator.

Constănțenii comandă des mâncare. Unii dintre ei nu gătesc deloc, din lipsă de timp sau din comoditate. Așa că toate mesele din timpul zilei sunt cele pe care le comandă prin aplicații.

Comand de 2-3 ori pe zi, când mi-e foame, da”, spune o constănțeancă.

Pizza, burgerii și pastele sunt printre preferatele constănțenilor, iar când vine vorba de mâncare gătită, cele mai multe comenzi sunt pentru ciorbe, dar și pentru preparatele la grătar.

Reporter: Ce comanzi de obicei? Ce preferi?

Constănțean: Fast-food, în general. Mâncare ușor de mâncat. Pizza, burger, șaorma.

De la fine dining la fast food, restaurantele pun la dispoziție o gamă variată de preparate, iar mâncarea este pentru toate buzunarele și toate gusturile, inclusiv produse de post pentru doritori.

Cele mai multe comenzi sunt plasate prin platformele mobile de livrare la domiciliu. Firmele care oferă servicii de livrare trebuie să respecte toate măsurile de siguranță impuse de starea de alertă. Angajații sunt obligați să poarte mască și mănuși și să se dezinfecteze periodic. În cazul în care au de-a face cu persoane aflate în izolare la domiciliu, produsele sunt lăsate la ușă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233