Live

Plățile cu cardul bancar și cele online, recomandate în pandemie

Cash sau card? - Este întrebarea pe care cu toții o auzim atunci când vrem să achităm. În vreme de pandemie, se recomandă plățile cu cardul sau online, spun specialiștii. Transferurile online și folosirea cardului individual ne țin la distanță de multe pericole.
publicat pe 19 noiembrie 2020
Roxana Dumitrică

În era tehnologiei, plățile online sunt preferate de mulți oameni. Este mai comod, mai sigur și mai igienic. Trecerea la cashless și contactless este o tendință care s-a accentuat în ultimii ani pe fondul digitalizării serviciilor bancare, însă a fost accelerată și de perioada pandemiei.

Mi se pare mai la îndemână. Nu tot timpul am cash la mine suficient”, spune un constănțean.

Însă mulți nu vor să renunțe la plata cu bani. Motivele cel mai des invocate sunt obișnuința și teama de fraudă cibernetică. „Ce-i în mână nu-i minciună!”, este principiul după care se ghidează unii constănțeni, atunci când vine vorba despre cum să îşi ţină banii.

O fi mai sigur dar știu, nu am card!”, spune o constănțeancă.

Până una alta, așa m-am obișnuit, așa procedez”, spune un constănțean.

Cardurile din plastic, fie că sunt de debit sau de credit, au avantajul securităţii, fiind protejate prin codul PIN şi semnătură. Dar asta nu le oferă siguranță absolută.

Deși mai sigure în vreme de pandemie, plățile online au dezavantajele lor. Cei care folosesc astfel de plăți trebuie să fie foarte atenți la atacurile cibernetice.

Unele bănci au pregătit pachete atractive, prin care să îi îndemne pe oameni să fie mai receptivi la astfel de servicii.

Fie că vorbim de furnizorii tradiționali, băncile sau că vorbim de alți furnizori din zona serviciilor financiare online, toți își îmbunătățesc oferta pentru a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor”, declară Daniel Popa, manager bancă.

Economiştii spun că, folosit corect, un card poate să aducă mai mult timp liber şi chiar mai mulţi bani.Specialiștii în domeniu recomandă tranzacțiile electronice, mai ales în vremurile pe care le traversăm.

Recomand tranzacțiile online. Sunt sigure și dacă este să vorbim și de această criză sanitară prin care trecem, răspândirea virusului este mai mică folosind plățile cu cardul. Din punctul meu de vedere, această pandemie nu a făcut altceva decât să accelereze și mai mult transferul tranzacțiilor financiare către această zonă a online-ului”, mai spune Daniel Popa, manager bancă.

Conform unui raport al băncii mondiale, peste 40% dintre adulţii români nici măcar nu au deschis un cont în bancă. Suntem la mare distanţă de polonezi, spanioli şi chiar de bulgari.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANŢA. Pomii fructiferi au înflorit în noiembrie: ''Încălzirea globală există și trebuie să ne adaptăm din mers''

În stațiunea Mamaia au înflorit corcoduşii. Pomii udați de ceața ultimelor două săptămâni și scăldați în...

CONSTANŢA. Vremea frumoasă i-a făcut pe constănţeni să uite de carantină! Autorităţile îndeamnă oamenii să rămână în case

Soare și plajă- este peisajul de care s-au bucurat constănțenii, la sfârșit de noiembrie. Această bunică a...

Hectare de mizerie în mijlocul Constanței

Ștefan este în vizită în Constanța. L-am întâlnit în timp ce trecea pe lângă fosta baza R.A.T.C. Privea...

CONSTANŢA. Şoferii contestă proiectul prin care circulația trotinetelor pe drumurile publice să fie reglementată: ''Sunt periculoase''

Traficul aglomerat îi face pe tot mai mulți constănțeni să găsească alternative de transport. Trotinetele...

CONSTANŢA. Bloc construit într-un cartier de case, fără să se respecte normele urbanistice

Locatarii de pe strada Breaza suportă de două luni de zile zgomotele de pe şantier. Domnul Ovidiu, cel care...

Lupta constănţenilor cu coronavirusul: bolnavii aşteaptă Ambulanţa şi 5 zile, sute de oameni sunt pe lista de aşteptare! Medicii nu mai fac faţă solicitărilor

Diana are 25 de ani și este infectată cu noul coronavirus. A solicitat sprijinul Ambulanței, după ce și-a pierdut...

Paradoxul declaraţiei pe proprie răspundere: terasele, saloanele de înfrumusețare şi sălile de sport sunt deschise, dar constănţenii riscă amendă!

Carantinarea zonală a Constanței, din cauza numărului mare de infectări cu virusul SARS-Cov-2, a creat haos în...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233