dobroge.tv

Live

Bugetarii vor beneficia în continuare de tichete de vacanță

20 noiembrie 2020
Publicitate

Românii vor beneficia în continuare de vouchere de vacanță. Zvonurile care au circulat în ultima vreme potrivit cărora nu se vor mai acorda, sunt false. Membrii Asociației Naționale a Agenților de Turism spun că fără aceste tichete, turismul din România ar avea mult de suferit, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus.

Bugetarii se pot bucura în continuare de tichetele de vacanță. Doamna Mihaela spune că i-au fost foarte utile și că fără vouchere nu știe dacă mai pleca într-o vacanță, acum în perioada pandemică.

Voucherele de vacanță sunt foarte utile. Ne-au rămas de curând și chiar de curând am fost cu familia la munte și le-am folosit integral”, spune doamna Mihaela.

Salariații de la stat primesc anual vouchere de vacanță pe care le pot folosi pentru a cumpăra pachete turistice.

Voucherele de vacanță rămân în vigoare și se mențin la valoarea de 1.450 de lei de persoană. Acestea pot fi folosite la hoteluri și pensiuni din țară, atât pentru cazare, dar și pentru masă.

Investitorii în turism spun că e nevoie ca statul să emită și anul acesta vouchere și să le bugeteze în sumele anului viitor.

Așa cum s-a dovedit și în anii anteriori, aceste vouchere de vacanță au avut o influență foarte mare asupra dezvoltării turismului. Cel puțin pe litoralul românesc, hotelierii au făcut investiții majore și fac în continuare. Cred că mare parte din sumele astea provin și din faptul că au putut să acceseze cu succes aceste tichete de vacanță”, declară Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Pe litoral de exemplu, o bună parte din rezervări au fost plătite cu vouchere de vacanță. Hotelierii spun că acestea reprezintă un avantaj și că ar reprezenta un ajutor considerabil pentru turismul românesc.

Este adevărat, a fost benefic, mai ales în condițiile date ale sezonului care a trecut și am sperat tot timpul că vom beneficia de ele și în anul viitor. Ar fi un plus, evident, măcar atât. În condițiile în care avem o totală incertitudine vizavi de vânzările anului care urmează”, spune George Guci, manager hotel.

Voucherele au salvat turismul intern în acest sezon, pentru că în pandemie mulți români n-au mai avut bani, dar unii dintre ei rămăseseră cu tichetele de anul trecut. Lipsa acestora ar duce automat la pierderi la nivel național.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233