dobroge.tv

Live

Proiecte imobiliare mai presus decât statul: cum a dispărut Agrementul S.A., societatea care deținea toate bazele nautice din Mamaia

24 noiembrie 2020
Publicitate

Cum se poate distruge o societate a statului? Greu de spus! Însă cu siguranță, interesele unor persoane influente sunt mai mari decât cele ale oamenilor de rând. Agrementul S.A. deținea toate bazele nautice din Mamaia și este un exemplu de „Așa nu!”. În locul acestora, au apărut în timp, diverese investiții imobiliare, unele ridicând serioase semne de întrebare.

În anul 1991 apărea societatea de stat Agrementul S.A. Mai multe imobile din stațiunea Mamaia erau deținute de societatea condusă, la acea vreme, de un cunoscut afacerist constănțean.

Agrementul S.A. deținea toate bazele nautice din Mamaia. În timp, societatea statului a devenit una privată, iar în locul bazelor nautice au apărut investiții imobiliare. A fost privatizată în anii 2.000, iar administratorul a fost înlocuit. Societatea ar fi avut la momentul respectiv datorii neachitate la bugetele de stat de peste 4,2 miliarde lei, firma aflându-se în executare silită. În 2007, la conducerea fostei Agrementul S.A. revine vechiul administrator. Se schimbă numele societății, care devine un SRL, iar unele dintre imobilele firmei sunt vândute.

Societatea a încercat să obțină avize de la Primărie pentru construirea unui complex hotelier pe malul lacului Siutghiol, însă a fost refuzată în repetate rânduri. În schimb, reprezentantul firmei a pus la dispoziția unor dezvoltatori imobiliari terenuri pentru diferite construcții”.

Iar unele proiecte imobiliare apărute pe respectivele terenuri au adus și probleme.

Unul dintre terenuri este pe Alea Jadului, în apropiere de Universitatea Ovidius. Doar ca șantierul viitorului bloc care se construiește pe terenul de pe aleea jadului a creat nemulțumiri. Una dintre ele este cauzată de utilajele de mare tonaj care intră pe stradă și astfel accesul altor autovehicule este aproape imposibil.

Acesta, dar și alte motive, i-au determinat pe vecinii construcției să atace proiectul în instanță și să facă sesizări la diferite instituții ale statului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233