Live

Proiecte imobiliare mai presus decât statul: cum a dispărut Agrementul S.A., societatea care deținea toate bazele nautice din Mamaia

Cum se poate distruge o societate a statului? Greu de spus! Însă cu siguranță, interesele unor persoane influente sunt mai mari decât cele ale oamenilor de rând. Agrementul S.A. deținea toate bazele nautice din Mamaia și este un exemplu de „Așa nu!”. În locul acestora, au apărut în timp, diverese investiții imobiliare, unele ridicând serioase semne de întrebare.
Publicat pe 24 noiembrie 2020

În anul 1991 apărea societatea de stat Agrementul S.A. Mai multe imobile din stațiunea Mamaia erau deținute de societatea condusă, la acea vreme, de un cunoscut afacerist constănțean.

Agrementul S.A. deținea toate bazele nautice din Mamaia. În timp, societatea statului a devenit una privată, iar în locul bazelor nautice au apărut investiții imobiliare. A fost privatizată în anii 2.000, iar administratorul a fost înlocuit. Societatea ar fi avut la momentul respectiv datorii neachitate la bugetele de stat de peste 4,2 miliarde lei, firma aflându-se în executare silită. În 2007, la conducerea fostei Agrementul S.A. revine vechiul administrator. Se schimbă numele societății, care devine un SRL, iar unele dintre imobilele firmei sunt vândute.

Societatea a încercat să obțină avize de la Primărie pentru construirea unui complex hotelier pe malul lacului Siutghiol, însă a fost refuzată în repetate rânduri. În schimb, reprezentantul firmei a pus la dispoziția unor dezvoltatori imobiliari terenuri pentru diferite construcții”.

Iar unele proiecte imobiliare apărute pe respectivele terenuri au adus și probleme.

Unul dintre terenuri este pe Alea Jadului, în apropiere de Universitatea Ovidius. Doar ca șantierul viitorului bloc care se construiește pe terenul de pe aleea jadului a creat nemulțumiri. Una dintre ele este cauzată de utilajele de mare tonaj care intră pe stradă și astfel accesul altor autovehicule este aproape imposibil.

Acesta, dar și alte motive, i-au determinat pe vecinii construcției să atace proiectul în instanță și să facă sesizări la diferite instituții ale statului.

25 noiembrie 2020 - 05:41
Neadevărat
Totul este o manipulare și o denaturare a realității
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANȚA. Zeci de constănțeni au depus coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu

A iubit marea atât de mult încât i-a scris o sumedenie de versuri. Mihai Eminescu, cel mai iubit dintre poeţii...

CONSTANȚA. Evenimente organizate de Teatrul de Stat în colaborare cu Primăria, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Teatrul de Stat Constanța, în colaborare cu Primăria Constanța, desfășoară vineri, 15 ianuarie, o serie de...

CONSTANȚA. La doar doi anișori, Anastasia suferă de o boală gravă: să o ajutăm să se bucure de copilărie

Atunci când Anastasia a venit pe lume, le-a umplut sufletul de bucurie părinților. Trei luni mai târziu, însă,...

Istorie lăsată în paragină. Tunelul de cale ferată din zona Portului Constanța, înconjurat de gunoaie și vegetație

Povestea tunelului se leagă strâns de prima cale ferată care a fost făcută în Dobrogea și care lega Cernavodă...

Constănțenii au stat la cozi pentru a-și plăti datoriile la stat: „Ca în fiecare an, este bătaie de joc"

„E bătaie de joc. Ca în fiecare an, este bătaie de joc!”, spune un constănțeanUn domn stă de 15 minute la...

Există viață și fără internet: specialiștii recomandă ca timpul petrecut online să nu fie mai mare decât cel petrecut în societate

Viața fără internet pare aproape imposibilă pentru cei mai mulți tineri. Vârstnicii, însă, pot trăi...

Social Media, de la utilitate la dependență: specialiștii trag un semnal de alarmă asupra timpului petrecut de adolescenți pe internet

Internetul oferă numeroase avantaje, atât adulților cât și adolescenților, pentru că le permite relaționarea...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233