Live

RĂSAR BLOCURILE CA CIUPERCILE DUPĂ PLOAIE

CONSTANŢA. Bloc construit într-un cartier de case, fără să se respecte normele urbanistice

Constănțenii s-au obișnuit deja cu blocurile din oraș, care răsar ca ciupercile după ploaie. Mai rău este atunci când aceste imobile se construiesc fără să se respecte normele urbanistice. Blocul cu 4 etaje va avea 16 spații de locuit și se ridică într-o zonă în care reglementările locale de urbanism permit doar locuințe individuale și locuințe colective cu maximum 8 apartamente, iar locatarii străzii sunt revoltați și cer ajutorul autorităților pentru soluționarea problemei.
Publicat pe 26 noiembrie 2020

Locatarii de pe strada Breaza suportă de două luni de zile zgomotele de pe şantier. Domnul Ovidiu, cel care locuiește chiar lângă șantierul în desfășurare, este cel mai afectat. Este revoltat și susține că blocul care se ridică, se construiește ilegal.

"Zgomotul acesta este foarte încet. Nu știți ce a fost când au cărat piatră și au vărsat și au compactat și altele. Regulamentul general de urbanism reglementează că, clădirile nu pot avea mai mult de două etaje față de cele alăturate. Singura alăturată, din păcate, e a mea, deci maxim un p+3 ar fi putut să fie. Altă reglementare încălcată este că reglementările locale prevăd maxim 8 apartamente. El face 16, deci dublu", a spus acesta.

Locuitorii de pe stradă se tem că zona se va aglomera foarte mult. Totodată, aceștia spun că strada este calibrate pentru un anumit număr de locuințe.

"Toate rețelele de utilități din zonă sunt dimensionate pentru cele 14-15 locuri de case. Strada doar atâta este. Cum vor face rețelele față? Presiunea de gaze, de curent. Curentul merge cum merge. Sunt 7 case, 10 acum. Vor fi 30 și. Pentru că aici vor fi 8 apartamente, iar aici 16. Scurgerea e dimensionată la fel pentru case, nu pentru blocuri", a mai spus constănţeanul.

Același punct de vedere este împărțit și de alte 10 familii de pe stradă. Oamenii sunt nemulțumiți de situație și spun că și-au cumpărat terenuri în zonă rezidențială ca să locuiască la casă și să nu aibă blocuri la câțiva metri de ei.

"Păi, în primul rând mă afectează că până se va construi, ne-a terminat cu liniștea, cu praful nu mai zic, în fiecare zi trec mașini de pământ, mașini foarte mari care distrug infrastructura. Nu mai zic că străzile nu sunt destul de late și trec milimetric pe lângă mașinile celor care locuim în zonă. În al doilea rând, mă gândesc pe viitor că infrastructura nu este adapatată pentru bloc de 4 etaje care să aibă 16 apartamente, dar nouă deja în cartier ne pică curentul de 5 ori pe zi. Îmi imaginez că în momentul în care vor racorda blocul și va exista mult mai mult consum pe aceeași rețea, va fi jale", a declarat Miruna J., locatară.

Conform acuzației locatarilor, blocul de 4 etaje încalcă 11 reglementări urbanistice.

Autorizația de construcție a fost eliberată pe 11 septembrie, în ultimele zile de mandat ale fostului edil. Locatarii spun că la sfârșitul lunii octombrie, au înaintat o reclamație municipalității pentru care încă așteaptă răspuns. Contactați de echipa Dobrogea TV, reprezentanții Primăriei Constanța susțin că au înaintat documentele secției de Urbanism și urmează a fi verificate.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Stațiunile montane, luate cu asalt: cei mai mulți români profită de vacanța copiilor

Elevii vor începe, cel mai probabil, școala în format clasic odată cu semestrul al doilea, pe 8 februarie. Înainte...

Constănțenii își usucă rufele în public: între blocuri și la ferestre, obiectele vestimentare sunt lăsate în văzul tuturor

Doamna Iuliana a locuit toată viața în orașul de la malul mării. Spune ca de când se știe, oamenii și-au uscat...

Pandemia i-a făcut pe oameni mai atenți la cheltuieli: doi din trei români au depozite la bancă, se arată într-un studiu

Valentin este navigator. Venitul pe care îl are i-a permis să strângă niște bani și să-și cumpere o...

Geanta de pandemie: mănușile, măștile, dezinfectantul și șervețelele umede sunt nelipsite

Pe lângă portofel, chei, cosmetice și încărcător, ne-am obișnuit să avem mereu la noi materiale de protecție...

S-a stins din viață Andreea, tânăra pentru care oamenii s-au mobilizat să o ajute să ajungă acasă: banii donați îi vor îndeplini ultima dorință

Durere fără margini în familia Andreei. Tânăra româncă suferea de o boală cruntă, cancer în stadiu terminal...

Vreme de primăvară în mijlocul iernii: constănțenii au ieșit la plimbare pe faleză

Temperaturile neobișnuit de mari au adus la malul mării turiști din toată țara. Doamna Corina a lăsat pentru...

Municipiul Constanța are străzi care par rupte dintr-un sat uitat de lume: neasfaltate și pline de gropi

„Strada asta am făcut-o eu, n-a făcut-o Primpria! La Primărie doar plătim!”, spune un constănțean.Chiar dacă...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233