dobroge.tv

Live

FAŢA TRISTĂ A CONSTANŢEI

Hectare de mizerie în mijlocul Constanței

27 noiembrie 2020
Publicitate

10 hectare de buruieni și copaci uscați. Terenul viran din vecinătatea lacului Tăbăcărie este vechea bază R.A.T.C. În curtea imensă, există un supermarket, un poligon auto și multă mizerie. De când clădirile publice au fost demolate, gunoaiele au sufocat o mare parte din suprafața terenului. Locuitorii zonei speră să nu mai fie nevoiți să treacă zilnic pe lângă deșeuri de tot felul.

Ștefan este în vizită în Constanța. L-am întâlnit în timp ce trecea pe lângă fosta baza R.A.T.C. Privea gunoaiele ieșite prin gard și dădea din cap nemulțumit. A comparat această zonă a Constanței cu periferia orașului lui. Spune că doar acolo mai vede așa mizerie.

"E chiar urât și foarte inestetic. Nu-i plăcut. Ar trebui să se ocupe cineva, ar trebui să fie mai curat. Eu, de exemplu, sunt din Pitești. Și la mine nu există așa ceva, poate la marginea orașului, undeva, în zone de țară, dar nu. Așa ceva, nu", a spus acesta.

Nici constănțenii nu sunt încântați de peisaj, doar că într-o oarecare măsură, aceștia par să se fi obișnuit cu mizeria.

"Nu-mi place, dar nu avem ce face pentru că nu stăm în zonă și nu avem cum să-i spunem omului să nu mai arunce. Noi stăm la bloc. Și acolo, și la bloc e câteodată mizerie, dar ăștia-s oamenii", a spus o constănţeancă.

Toată suprafața fostei bazei R.A.T.C arată exact ca o groapă de gunoi. Lumea parea să fi aruncat peste gard tot ce nu le-a mai fost de folos.

Educația și bunul simț ar trebui să primeze, spun oamenii. Lipsa unor calități pozitive duce la crearea acestui peisaj dezolant în zonele central ale orașului.

"Nu-mi place că văd și când merg pe stradă, are ceva în mână, aruncă jos. Asta e vorba de educația pe care o primim, pe care o dau copiilor. N-avem ce face, dar ar trebui luate niște măsuri că tot pe noi ne afectează", a declarat o altă constănţeancă.

Din 2008, terenul aparține unor investitori spanioli. Cumpărătorii au în plan să investească 240 de milioane de euro pentru a ridica un centru comercial și mai multe blocuri. Constănțenii speră măcar curățenie să fie făcută.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233