Live

Amintiri de Crăciun, în pandemie: ședințe foto cu decoruri de poveste

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat tuturor viața. Vrem să fim bine, să îi știm sănătoși pe cei dragi, iar atunci când avem un moment fericit, ne dorim să-l imortalizăm. În ajutorul nostru vin fotografii, care își deschid ușile studiourilor și fac tot posibilul să activeze în condiții de siguranță. Și pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, își înfrumusețează spațiile de lucru.
Publicat pe 30 noiembrie 2020

O mașinărie care face zăpadă artificială este bucuria copiilor. Costă câteva sute de euro și este una dintre investițiile pe care fotografii le fac pentru studioul lor.

Recuzita de anul acesta de Crăciun cred că undeva la 6.000-7.000 de lei, în condițiile în care anul acesta am zis: nu investești foarte mult, pentru că nu știi cum va merge și oprește-te, dar n-am putut să mă opresc și totuși nu mi-am cumpărat tot ce am vrut. Am fost reținută în condițiile în care și clienții sunt reținuți. Ședințele foto nu sunt neapărat o necesitate, sunt un moft. Sunt o amintire, dar ținând cont de situația în care ne aflăm, nu mulți și-o mai permit”, declară Ionela Coman, fotograf.

Situația pandemică în care ne aflăm, restricțiile impuse și evenimentele anulate i-au pus în dificultate pe mulți fotografi. Perioada sărbătorilor de iarnă era cea mai așteptată, iar sesiunile foto de Crăciun aduceau un plus în buzunarul celor care prestează aceste servicii. Anul acesta, lumea este mai rezervată.

Full nu sunt, nici pe jumătate ca în anii trecuți, dar pot să zic că sunt relativ mulțumită. Ca și număr de clienți, cred că un sfert din ce au fost în anii trecuți. Mulți dintre ei sunt clienți vechi, cu care am mai colaborat, o parte din ei au anulat ședințele pe motiv că au ieșit pozitivi, alții care au programat ședințe foto de Crăciun cu părere de rău mi-au dat telefoane, mesaje că vor să anuleze din cauză că poate au rămas fără job sau li s-a tăiat din salariu și atunci, neștiind ce ne așteaptă, preferă să se pună la adăpost”, mai spune Ionela Coman, fotograf.

Ca în fiecare an, Ionela a pregătit fiecare decor până la cele mai mici detalii. Clienții ei, de cele mai multe ori, copiii, trebuie să fie fascinați și fericiți de lumea în miniatură pe care ea le-o oferă, iar atunci când face totul cu pasiune, este răsplătită cu zâmbete și îmbrățișări.

Ca și timp investit în decoruri, undeva la trei luni, începând de la momentul în care încep să le gândesc, până când încep să le așez. Cam trei luni de zile zic că durează tot”, adaugă Ionela Coman, fotograf.

Pe lângă decorurile de poveste, la studio vă așteaptă peste 50 de rochițe superbe pentru fetițe. 

Prețul unei sesiuni foto de Crăciun diferă în funcție de pachetul ales și de serviciile oferite. Pentru ședințele dedicate exclusiv copiilor, părinții scot din buzunar 350 de lei, în timp ce o sesiune cu întreaga familie, costă între 550 și 750 de lei.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Primăria Constanța: Clădirile abandonate, devenite focare de infecție, încep să fie salubrizate

Primăria Municipiului Constanța a transmis miercuri, 20 ianuarie, că s-a început salubrizarea clădirilor...

Peste 200 de patrupezi, găzduiți la adăpostul public: „Orice câine care pleacă de aici trebuie să fie sănătos și sterilizat”

Iubitori de animale – așa sunt mulți dintre constănțeni. Oamenii cred că un suflet salvat este un prieten pe...

Dana Budeanu vs. Apele Române: dispută pe rețelele de socializare, cu privire la lărgirea plajelor

Proiectul finanțat din fonduri europene cu sute de mii de euro nu pare să fie pe placul tuturor. După patronii de...

Pandemia a lovit puternic angajatorii din Constanța. Oferte puţine de locuri de muncă

Cu mai bine de doi ani în urmă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța punea la...

Situație incredibilă la Delfinariul din Constanța. Peştii exotici riscă să moară din pricina turiştilor care confundă iazul cu Fontana di Trevi, din Roma

Situație incredibilă la Delfinariul din Constanța. Zeci de pești exotici riscă să moară din cauza turiștilor...

Majoritatea constănţenilor vor să-şi schimbe locul de muncă. ''Murim de foame în casă, nu avem ce să facem''

2020 a fost un an plin de provocări din punct de vedere profesional, cu mult efort și stres. Pandemia i-a făcut pe...

18 ianuarie, cea mai deprimantă zi din an. Pandemia a dus la creșterea numărului persoanelor depresive

În urma unui studiu efectuat de psihologul britanic Cliff Arnall s-a constatat că în a 3-a luni din noul an,...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233