dobroge.tv

Live

Amintiri de Crăciun, în pandemie: ședințe foto cu decoruri de poveste

30 noiembrie 2020
Publicitate

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat tuturor viața. Vrem să fim bine, să îi știm sănătoși pe cei dragi, iar atunci când avem un moment fericit, ne dorim să-l imortalizăm. În ajutorul nostru vin fotografii, care își deschid ușile studiourilor și fac tot posibilul să activeze în condiții de siguranță. Și pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, își înfrumusețează spațiile de lucru.

O mașinărie care face zăpadă artificială este bucuria copiilor. Costă câteva sute de euro și este una dintre investițiile pe care fotografii le fac pentru studioul lor.

Recuzita de anul acesta de Crăciun cred că undeva la 6.000-7.000 de lei, în condițiile în care anul acesta am zis: nu investești foarte mult, pentru că nu știi cum va merge și oprește-te, dar n-am putut să mă opresc și totuși nu mi-am cumpărat tot ce am vrut. Am fost reținută în condițiile în care și clienții sunt reținuți. Ședințele foto nu sunt neapărat o necesitate, sunt un moft. Sunt o amintire, dar ținând cont de situația în care ne aflăm, nu mulți și-o mai permit”, declară Ionela Coman, fotograf.

Situația pandemică în care ne aflăm, restricțiile impuse și evenimentele anulate i-au pus în dificultate pe mulți fotografi. Perioada sărbătorilor de iarnă era cea mai așteptată, iar sesiunile foto de Crăciun aduceau un plus în buzunarul celor care prestează aceste servicii. Anul acesta, lumea este mai rezervată.

Full nu sunt, nici pe jumătate ca în anii trecuți, dar pot să zic că sunt relativ mulțumită. Ca și număr de clienți, cred că un sfert din ce au fost în anii trecuți. Mulți dintre ei sunt clienți vechi, cu care am mai colaborat, o parte din ei au anulat ședințele pe motiv că au ieșit pozitivi, alții care au programat ședințe foto de Crăciun cu părere de rău mi-au dat telefoane, mesaje că vor să anuleze din cauză că poate au rămas fără job sau li s-a tăiat din salariu și atunci, neștiind ce ne așteaptă, preferă să se pună la adăpost”, mai spune Ionela Coman, fotograf.

Ca în fiecare an, Ionela a pregătit fiecare decor până la cele mai mici detalii. Clienții ei, de cele mai multe ori, copiii, trebuie să fie fascinați și fericiți de lumea în miniatură pe care ea le-o oferă, iar atunci când face totul cu pasiune, este răsplătită cu zâmbete și îmbrățișări.

Ca și timp investit în decoruri, undeva la trei luni, începând de la momentul în care încep să le gândesc, până când încep să le așez. Cam trei luni de zile zic că durează tot”, adaugă Ionela Coman, fotograf.

Pe lângă decorurile de poveste, la studio vă așteaptă peste 50 de rochițe superbe pentru fetițe. 

Prețul unei sesiuni foto de Crăciun diferă în funcție de pachetul ales și de serviciile oferite. Pentru ședințele dedicate exclusiv copiilor, părinții scot din buzunar 350 de lei, în timp ce o sesiune cu întreaga familie, costă între 550 și 750 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233