Live

ORNAMENTE SĂRACE DE SĂRBĂTORI

CONSTANȚA. Nu sunt bani pentru luminiţele de Crăciun. Mulţi constănţeni sunt indiferenţi: ''N-o să murim acuma că n-avem luminițe''

Moș Crăciun este sărac anul acesta în Constanța. Orașul nu va fi la fel de împodobit ca în ultimii ani. Doar câteva zone vor avea instalații și decorațiuni, iar municipalitatea nu va da niciun ban pentru ele. Toate vor fi asigurate din sponsorizări ale unor firme private. Inclusiv luminițele care au apărut recent pe bulevardul Tomis au fost puse cu sprijinul unor operatori economici.
Publicat pe 30 noiembrie 2020

În municipiul Constanța și-au făcut apariția, timid, primele ornamente festive. Este unul dintre semnele că sărbătorile sunt aproape. Instalațiile ar fi fost amenajate cu sprijinul unor firme private, spun reprezentanții Primăriei.

Mi-ar plăcea tot orașul să fie cu luminițe pentru că până la urmă cu perioada asta, măcar să ne bucurăm vizual”, spune o constănțeancă.

Doar că dorința tinerei constănțence nu se va îndeplini în această iarnă. În ultimii 5 ani, municipalitatea ar fi cheltuit 5 milioane de euro pentru împodobitul orașului. Anul acesta nu sunt bani.

Primele instalații au fost montate în copacii de pe bulevardul Tomis. Doar că anul acesta iluminatul festiv de sărbători nu va fi la fel de bogat ca în anii precedenți.

Toate luminițele folosite în ultimii ani fuseseră închiriate, spun actualii reprezentanți ai administrației publice locale. Cu alte cuvinte, orașul nu are nici măcar un beculeț colorat pe care să îl folosească anul acesta. Iar pentru ca orașul să fie împodobit acum, Primăria a făcut apel la sponsorizări. Deocamdată, șase operatori economici au decis să înfrumusețeze Constanța de sărbători.

Am inițiat un program de parteneriat cu o parte din firmele cu potențial din orașul Constanța pentru împodobirea orașului. Municipalitatea nu cheltuie niciun ban cu această acțiune de împodobire a orașului. Totul se face într-un parteneriat, cu banii acestor companii private care s-au oferit să împodobească orașul pentru Crăciun”, declară Doru Iordache, consilier al primarului Constanței

Chiar dacă orașul nu va fi la fel de decorat ca în anii trecuți, mulți constănțeni nu par să fie deranjați sau să își dorească mai multe instalații ori figurine luminoase.

Sincer, nu mă interesează, nici dacă sunt, nici dacă nu sunt. Nu am o părere despre asta”, spune un constănțean.

N-o să murim acuma că n-avem luminițe”, spune un alt constănțean.

Prin programul de parteneriat ar urma să fie împodobite bulevardul Tomis, bulevardul Alexandru Lăpușeanu, între centrul comercial și zona Dacia, principalele parcuri, precum cel de la Primărie sau de la Teatrul de Stat, și vor mai fi aduși câțiva brazi, nu mai înalți de 12 metri, în câteva zone din oraș. Pentru următorii ani, administrația locală urmează să stabilească cum va proceda în privința iluminatului festiv.

11 ianuarie 2021 - 02:44
AgpUJ
Meds prescribing information. Effects of Drug Abuse. where to buy cheap viagra prices in USA. Actual trends of medication. Get information now. Best what you want to know about medicament. Actual news about meds. Everything what you want to know about medication. 09663b5
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Primăria Constanța: Clădirile abandonate, devenite focare de infecție, încep să fie salubrizate

Primăria Municipiului Constanța a transmis miercuri, 20 ianuarie, că s-a început salubrizarea clădirilor...

Peste 200 de patrupezi, găzduiți la adăpostul public: „Orice câine care pleacă de aici trebuie să fie sănătos și sterilizat”

Iubitori de animale – așa sunt mulți dintre constănțeni. Oamenii cred că un suflet salvat este un prieten pe...

Dana Budeanu vs. Apele Române: dispută pe rețelele de socializare, cu privire la lărgirea plajelor

Proiectul finanțat din fonduri europene cu sute de mii de euro nu pare să fie pe placul tuturor. După patronii de...

Pandemia a lovit puternic angajatorii din Constanța. Oferte puţine de locuri de muncă

Cu mai bine de doi ani în urmă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța punea la...

Situație incredibilă la Delfinariul din Constanța. Peştii exotici riscă să moară din pricina turiştilor care confundă iazul cu Fontana di Trevi, din Roma

Situație incredibilă la Delfinariul din Constanța. Zeci de pești exotici riscă să moară din cauza turiștilor...

Majoritatea constănţenilor vor să-şi schimbe locul de muncă. ''Murim de foame în casă, nu avem ce să facem''

2020 a fost un an plin de provocări din punct de vedere profesional, cu mult efort și stres. Pandemia i-a făcut pe...

18 ianuarie, cea mai deprimantă zi din an. Pandemia a dus la creșterea numărului persoanelor depresive

În urma unui studiu efectuat de psihologul britanic Cliff Arnall s-a constatat că în a 3-a luni din noul an,...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233