dobroge.tv

Live

ORNAMENTE SĂRACE DE SĂRBĂTORI

CONSTANȚA. Nu sunt bani pentru luminiţele de Crăciun. Mulţi constănţeni sunt indiferenţi: ''N-o să murim acuma că n-avem luminițe''

30 noiembrie 2020
Publicitate

Moș Crăciun este sărac anul acesta în Constanța. Orașul nu va fi la fel de împodobit ca în ultimii ani. Doar câteva zone vor avea instalații și decorațiuni, iar municipalitatea nu va da niciun ban pentru ele. Toate vor fi asigurate din sponsorizări ale unor firme private. Inclusiv luminițele care au apărut recent pe bulevardul Tomis au fost puse cu sprijinul unor operatori economici.

În municipiul Constanța și-au făcut apariția, timid, primele ornamente festive. Este unul dintre semnele că sărbătorile sunt aproape. Instalațiile ar fi fost amenajate cu sprijinul unor firme private, spun reprezentanții Primăriei.

Mi-ar plăcea tot orașul să fie cu luminițe pentru că până la urmă cu perioada asta, măcar să ne bucurăm vizual”, spune o constănțeancă.

Doar că dorința tinerei constănțence nu se va îndeplini în această iarnă. În ultimii 5 ani, municipalitatea ar fi cheltuit 5 milioane de euro pentru împodobitul orașului. Anul acesta nu sunt bani.

Primele instalații au fost montate în copacii de pe bulevardul Tomis. Doar că anul acesta iluminatul festiv de sărbători nu va fi la fel de bogat ca în anii precedenți.

Toate luminițele folosite în ultimii ani fuseseră închiriate, spun actualii reprezentanți ai administrației publice locale. Cu alte cuvinte, orașul nu are nici măcar un beculeț colorat pe care să îl folosească anul acesta. Iar pentru ca orașul să fie împodobit acum, Primăria a făcut apel la sponsorizări. Deocamdată, șase operatori economici au decis să înfrumusețeze Constanța de sărbători.

Am inițiat un program de parteneriat cu o parte din firmele cu potențial din orașul Constanța pentru împodobirea orașului. Municipalitatea nu cheltuie niciun ban cu această acțiune de împodobire a orașului. Totul se face într-un parteneriat, cu banii acestor companii private care s-au oferit să împodobească orașul pentru Crăciun”, declară Doru Iordache, consilier al primarului Constanței

Chiar dacă orașul nu va fi la fel de decorat ca în anii trecuți, mulți constănțeni nu par să fie deranjați sau să își dorească mai multe instalații ori figurine luminoase.

Sincer, nu mă interesează, nici dacă sunt, nici dacă nu sunt. Nu am o părere despre asta”, spune un constănțean.

N-o să murim acuma că n-avem luminițe”, spune un alt constănțean.

Prin programul de parteneriat ar urma să fie împodobite bulevardul Tomis, bulevardul Alexandru Lăpușeanu, între centrul comercial și zona Dacia, principalele parcuri, precum cel de la Primărie sau de la Teatrul de Stat, și vor mai fi aduși câțiva brazi, nu mai înalți de 12 metri, în câteva zone din oraș. Pentru următorii ani, administrația locală urmează să stabilească cum va proceda în privința iluminatului festiv.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233