CARIERE DE SUCCES
Români care au reușit: Alin, un fotograf constănțean, are o școală și o emisiune online, unde creează și predă artă
Decembrie este despre români care își urmează pasiunea, despre români care au cariere de succes. Sub semnul frumosului și al pasiunii, stau destine de constănțeni cu care ne mândrim. Un fotograf constănțean și-a găsit un domeniu care îi oferă bucurie. Creează artă, predă artă și se implică în viața comunității prin acțiuni caritabile.
„Acesta este un aparat care mie îmi este foarte drag, un aparat pe film. În ciuda faptului lucrez digital și am trei aparate foarte performante, este un exercițiu foarte interesant în momentul în care fotografiezi pe film pentru că se schimbă modul în care gândim”, spune Alin Panaite, fotograf.
Acest aparat pe film este unul dintre cele peste 30 din colecția de suflet a lui Alin. Vorbește cu drag despre fiecare în parte și au locul lor special, expuse în studio. Studioul îi reflectă personalitatea, iar tot ceea ce realizează are amprenta pasiunii pentru frumos.
„Studioul a fost creat după chipul și asemănarea mea, în sensul în care e o combinație între muzică și fotografie. Sunt foarte mândru să spun că majoritatea lucrurilor de aici sunt făcute de mâna mea. De la măsuța de machiaj, la mobilă, cufărul ăsta pe care stau, toate sunt făcute de mine. Îmi plac lucrurile care au cumva o poveste, care au o însemnătate și care te reprezintă”, mai spune Alin Panaite, fotograf.
„Dacă-ți place ceea ce faci, nu vei munci o zi în viața ta” spunea Confucius. Lucru pe care l-a înțeles și Alin, care a îmbrățișat la început cariera didactică, dar după o vreme a înțeles că nu e ceea ce i se potrivește. S-a îndreptat spre un domeniu creativ și a înființat o școală de fotografie.
„Mi-am dat seama că este important să faci ceea ce-ți place. Nu e suficient să faci bani, ci să faci chiar ce-ți place. Și în 2012 cred că am deschis studioul foto și imediat după și școala de fotografie, iar la câțiva ani după aceea, am renunțat la orice altceva și m-am ocupat numai de fotografie”, adaugă Alin Panaite, fotograf.
Are o școală, o emisiune despre fotografie pe o platformă online, a organizat expoziții și, pentru că empatizează cu cei aflați în nevoie, s-a implicat în acțiuni caritabile.
„Îmi place foarte mult ceea ce fac și școala și emisiunea și am și mi-am făcut și o asociație, un ONG pe fotografie unde pot să vină oameni pasionați fără să plătească un leu. Nu avem taxe sau cotizații, este totul gratuit. Am făcut foarte multe expoziții caritabile pentru copiii cu autism sau pentru diverse cazuri umanitare. În momentul în care îmbini ceea ce-ți place cu o component d-asta socială, chiar ai așa un sentiment foarte plăcut în legătură cu ceea ce faci”, adaugă Alin Panaite, fotograf
Și asta îi încurajează pe toți tinerii. Indiferent de ce aleg în viață, dacă au perseverență, pasiune și muncesc, au toate șansele să-și atingă visul.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

