dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Peste 200 de căței se află la adăpostul public și își caută un stăpân

03 decembrie 2020
Publicitate

232 de câini își caută stăpân. Constănțenii care își doresc un nou membru în familie, pot alege să adopte unul de la adăpost. Reprezentanții municipalității au anunțat că adăpostul este momentan la capacitate maximă și fac apel către iubitorii de animale, să vină să adopte un suflet. Campania de adopție continuă și în această perioadă, în mediul online.

Sara și Sofia au adoptat în urmă cu puțin timp doi căței. Li se pare un gest nobil, pe care l-ar repeta dacă spațiul de locuit le-ar mai permite.

De ce să dai banii pe un animăluț, când poți să-l adopți, să-i oferi o viață mult mai frumoasă. Este o femeie care adună animăluțe și îi duce la ea în adăpost. De acolo i-am luat. Sunt doi frați”, spune Sofia.

La adăpostul public de câini de pe strada Vârful cu Dor, 232 de patrupezi așteaptă să-și găsească familie. Angajații au amenajat locul pentru ca animalele aflate în adăpost să beneficieze de condiții decente. Deși sunt protejate de frig și vânt, tot mai bine le-ar fi în confortul casei unei familii iubitoare.

Padocurile au fost pregătite pentru iarnă. Au fost căptușite cu paie și s-au montat paleți în exterior pentru a le oferi cățeilor confortul necesar.

Cine vrea să adopte un cățel, trebuie să îndeplinească următoarele condiții: animalele se pot vedea pe pagina de socializare a Primăriei, iar ulterior se va trimite pe adresa de e-mail, poză cu patrupedul dorit. În cazul în care câinele poate fi adoptat, se vor trimite documentele necesare pentru adopție și formularele completate și scanate. Ultimul pas este ridicarea animăluțului.

Într-adevăr, procedura se face online, iar persoanele interesate trebuie să sune la serviciul nostru „Serviciul Gestionare Animale Abandonate” și să prezinte dovada spațiului, cartea de identitate și dovada resurselor financiare. Se mai fac anumite verificări, ocazional, pentru a vedea dacă câinii sunt îngrijiți corespunzător. Adoptatorii ne mai trimit poze cum că aceste patrupede sunt bine, au un cămin”, declară Ana Maria Eftincă, inspector Serviciu Gestionare Animale Abandonate.

Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce au trecut printr-un control amănunțit al medicului veterinar.

Procedura este standard pentru toți cățeii intrați în adăpost. Începe cu o deparazitare internă, externă, se vaccinează antirabic, obligatoriu. În funcție de vârstă primesc o serie de vaccinuri, apoi intră la sterilizare. Stau o vreme în tratament post-operator, după care sunt băgați în boxe și începe momentul lor, când poate să plece din adăpost. Ideea este că orice câine care pleacă de aici trebuie să fie sănătos și sterilizat”, declară George Jianu, medic veterinar.

Accesul în incinta adăpostului este momentan interzis, iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea normelor de distanțare și de igienă. Abandonul câinilor revendicați ori adoptați constituie infracțiune și este sancționat conform legii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233