dobroge.tv

Live

Dulciurile, un pericol pentru sănătatea celor mici. Avertismentul medicilor: ''Nivelul glicemiei în ultimii ani, este foarte aproape de 100. Ceea ce este grav''

08 decembrie 2020
Publicitate

În perioada sărbătorilor, mulți dintre noi suntem tentați să consumăm mai multe dulciuri ca de obicei, mai ales că în pachetele cu cadouri acestea nu lipsesc. Cu cât sunt mai rafinate, cu atât sunt mai tentante, dar și mai dăunătoare pentru sănătate.

Cei mai mari consumatori de dulciuri sunt copiii și tinerii. De mici, de când le descoperă pentru prima dată, copiii devin fanii acestor bunătăți. Unii părinți încearcă să le facă cunoștință micuților cu aceste alimente dulci, cât mai târziu posibil.

Medicii recomandă moderație în consumul de dulciuri, precum și înlocuirea, pe cât posibil, a produselor industriale cu cele făcute artizanal din ingrediente naturale.

"Ar fi mai bine să-i învățăm să prefere frcute uscate, frcute proaspete și produse mai puțin prelucrate decât dulciurile, biscuiții și alte minuni care sunt atât de mult prelucrate industrial", a declarat Eugenia Munteanu, medic de familie.

Atenție, însă! Pe cât sunt de gustoase, pe atât pot fi de periculoase, consumate în exces, ele cauzează afecțiuni grave.

"Am și constatat în analizele pe care le-am făcut în ultimul timp că nivelul glicemiei în ultimii ani, este foarte aproape de 100. Ceea ce este grav. De cele mai multe ori, după valoarea de 100, începi să-ți pui problema unei hiperglicemii, chiar dacă nu îți pui problema unui diabet. Și toți copiii au glicemii mari, deci înseamnă că mănâncă mult mai mult decât au nevoie și având în vedere și pandemia și faptul că nu se consumă dulciurile, există două riscuri: să deteriorăm metabolismul glucidic și lipid al corpului și pe de altă parte să ne îngrășăm", a precizat Eugeani Munteanu.

Specialiștii amintesc ca mai ales acum, în perioada sărbătorilor, când avem la dispoziție mai multe dulciuri decât de obicei, să nu facem excese.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233