dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Cadouri dulci pentru medici din partea profesorilor unei școli private

16 decembrie 2020
Publicitate

Profesorii sunt alături de medicii din linia întâi. Cadrele didactice ale unei școli private din Constanța s-au gândit să le facă o mică bucurie angajaților Spitalului de Boli Infecțioase. Doctorii și asistentele au primit dulciuri din partea profesorilor și multe încurajări pentru a putea trece peste această perioadă grea.

Zilele acestea, când solidaritatea, responsabilitatea socială şi grija pentru comunitate sunt esenţiale, profesorii constănțeni din învățământul privat le mulțumesc tuturor medicilor și asistentelor care în această perioadă grea îşi desfăşoară activitatea în Spitalul COVID de Boli Infecțioase. O mașină de marfă plină cu daruri de Crăciun a ajuns în curtea spitalului iar apoi toate pungile cu dulciuri au fost descărcate în holul central.

În câteva clipe holul recepției s-a umplut de medici și asistente. Iar bucuria lor a fost nemăsurată.

Este foarte dificil dar muncim cu greu. Suntem foarte fericiți, nu ne așteptam, suntem bucuroși si vă mulțumim”, spune Loredana, cadru medical.

Sunt student la Medicină, sunt anul patru și am decis să particip la perioada aceasta de voluntariat pentru studenți. Situația este grea pentru că sunt mulți pacienți și cam zilnic se internează”, spune Gjimi, student voluntar la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Este foarte greu, foarte obositor, dar încercăm să rezistăm. Ne motivează faptul că ajutăm. Este foarte frumos, este un gest extraordinar. Ne-am emoționat, este foarte frumos gestul lor”, spune dr. Anca Dumitrescu, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Constanța este unul dintre cele mai afectate orașe de infecția cu coronavirus. Orașul de la malul mării se află în a treia săptămână de carantină.

Acestor oameni li se cuvine o statuie pentru ceea ce fac. Pe bune, acum, gândesc că, să trăiești tot timpul în aceasta .... E sabia lui Damocles deasupra capului, știți? În orice clipă te poți gândi că te contaminezi te poți gândi că ai copii acasă, că ai părinți acasă și poți să le duci acest virus”, spune prof. Ruxandra Ianul, directorul școlii.

Rata de îmbolnăvire în municipiul Constanța a ajuns astăzi la 9,34 iar în județ la 6,35.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233