dobroge.tv

Live

Constănțenii, la cumpărături pe ultima sută de metri: carnea, prăjiturile și vinurile spumante nu lipsesc din coșuri

31 decembrie 2020
Publicitate

Nici nu au apucat bine să termine mâncărurile pentru Crăciun, că oamenii au luat cu asalt supermarketurile, de data aceasta, pentru cumpărăturile de Anul Nou. Carnea, prăjiturile și vinurile spumante sunt cele mai căutate, în această perioadă. Iar pandemia nu îi împiedică pe constănțeni să se bucure de mese îmbelșugate, chiar și în cadru restrâns.

Mâncarea pregătită pentru Crăciun este pe sfârșite, iar în marile centre comerciale a fost un adevărat maraton al cumpărăturilor. Domnul Vasile a pornit încă de dimineață să ia cele necesare pentru noaptea dintre ani.

Sunt cam făcute, pentru o plăcintă, pentru nepoței că m-au rugat să le fac o salată de fructe și am luat frișcă, lapte, smântână, cașcaval”, spune domnul Vasile.

Regimul pe care trebuie să îl urmeze nu îi permite să facă excese, dar asta nu înseamnă că masa de sărbătoare nu va fi plină de bunătăți.

Nu prea fac abuz. Am o limită, s-a format”, mai spune domnul Vasile.

Și alți constănțeni au ieșit să își umple coșurile, dis de dimineață. Iar pe lângă dulciuri și alimente bogate în grăsimi, oamenii au poposit și la raionul de fructe și legume.

Reporter: Pentru anul nou cu ce v-ați pregătit?

Constănțeancă: O carne, de ciorbă, fructe.

Vedeta mesei de Revelion este bineînțeles, sticla de șampanie. Magazinele au pregătit oferte pentru toate gusturile și toate buzunarele. Spre exemplu, o sticlă de vin spumante cu foiță de aur este 30 de lei însă pentru cei cu gusturi mai sofisticate există și șampanie franțuzească al cărui preț ajunge la 300 de lei.

Reprezentanții centrelor comerciale spun că în această perioadă, vânzările au explodat. Iar pandemia nu pare să îi oprească pe oameni din a cumpăra specialități pentru masa de sărbători.

Reporter: Care sunt cele mai căutate produse în această perioadă?

Mădălina Cojocaru, lucrător comercial: Produsele din carne, patiserie, legume, fructe, de toate.

Reporter: Pentru Anul Nou, cum se pregătesc oamenii față de anul precedent? Ați observat vreo schimbare?

Mădălina Cojocaru, lucrător comercial: Nu, nicio schimbare. Multe cumpărături. Cât mai multe cumpărături. Am avut foarte aglomerat de Crăciun, iar acum de Revelion ne așteptăm să fie la fel de aglomerat.

Medicii fac însă un apel la moderație și le recomandă oamenilor să nu facă excese. Cele mai multe probleme digestive apar în această perioadă a anului, din cauză că mulți nu știu când să se oprească din mâncat.

Vrem să mâncăm din toate bunătățile pe care le avem pe masa în aceste zile, dar important este să mâncăm câte puțin. Grijă la combinația dintre grăsimi, carne grasă și dulciuri. De preferat ar fi ca dulciurile să nu le consumăm imediat după masa principal și să mai lăsăm o oră-două să treacă până servim desertul. Ideea de bază și ceea ce este cel mai important, este moderația”, declară Despina Vafiadis, medic de familie.

Marile magazine vor fi deschise până pe 31 decembrie, iar din 2 ianuarie își vor relua activitatea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233