dobroge.tv

Live

Lebede găsite moarte în zona Șantierului Naval Constanța. Garda de Mediu a deschis o anchetă

08 ianuarie 2021
Publicitate

Mai multe lebede moarte au fost descoperite în Portul Constanța. Garda de Mediu a început să facă și verificări. După primele rezultate, în apa mării nu au fost identificate urme de produs petrolier și nici mirosuri specifice de substante chimice. Între timp, societatea care activează în Dana 30, locul unde au fost găsite păsările, a fost amendaă.

După apariția în spațiul public a unor imagini cu mai multe lebede moarte, reprezentanții Gărzii de Mediu au deschis o anchetă. În total 7 păsări au fost găsite moarte în Dana 30 din Portul Constanța.

"S-au efectuat verificări în Dana 30 și nu au fost identificate urme de produs petrolier pe luciul apei și nici mirosuri specifice de substanțe chimice. În vederea stabilirii calității apei de mare, s-au prelevat probe de apă de către laboratorul colegilor de la Apele Române. De asemenea, pentru stabilirea cauzei mortalității, a fost contactată Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor Constanța", a declarat Steluța Popescu, comisar-șef Garda de Mediu Constanța.

Nimeni nu-și poate da seama care sunt cauzele pentru care lebedele au decedat. Mai ales că, activitatea portuară a fost limitată, potrivit reprezentanților Șantierului Naval Constanța.

"Cel puțin 50-60 de lebede au stat aici pe timpul verii când era activitate. Acum pe timpul iernii activitatea de reparații este redusă din cauza vremii. Deci, noi de pe 30 (nr- 30 decembrie 2020) până pe 4 (nr. – ianuarie 2021) nu am lucrat. Se exclude orice formă de poluare", a declarat Nicolae Stoian, director SNC Constanța.

Ancheta din Șantierul Naval continuă și în zilele următoare pentru a se identifica cauzele care au dus la decesul păsărilor. Între timp, conducerea Gărzii de Mediu a amendat societatea care activează în Dana 30 cu o amendă în valoare de 10.000 lei. Sancțiunea a fost dată pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr 323/2010 privind stabilirea sistemului de monitorizare a capturilor şi uciderilor accidentale ale tuturor speciilor de păsări, precum şi ale speciilor strict protejate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233