dobroge.tv

Live

TUZLA EVULUI MEDIU

Străzile din Tuzla, ca după bombardament. ''Cineva a propus să schimbăm numele localității în Noroioasa''

08 ianuarie 2021
Publicitate

Nămol, gropi și bălți. Străzile din Tuzla arată ca cele din Evul Mediu. Oricine trece prin localitate nici nu ar spune că suntem în secolul 21. Localnicii se plâng că, mai ales atunci când plouă, sunt nevoiți să poarte cizme de cauciuc pentru că ulițele sunt pline de noroi și șanturi. Și șoferii spun că drumurile sunt impracticabile. De cealaltă parte, primăria susține că în zonă se face o canalizare, iar vinovați ar fi constructorii care se mișcă lent.

Aflată în mijlocul litoralului între destinațiile cele mai căutate, Eforie și Costinești, Tuzla visează să devină stațiune turistică, dar se zbate de ani de zile să iasă din noroaie.

Pe străzi au fost săpate șanțuri pentru canalizare, iar lucrările au stagnat. Pe alocuri s-a turnat pietriș pentru ca oamenii să poată circula, dar pietrișul ori s-a surpat ori s-a îngropat în noroi, astfel că acum imaginea localității este deplorabilă.

"Strada asta, mi-au zis când am cumpărat casa, că în anul respectiv trebuie asfaltată. Că e-n program să fie asfaltată. Sunt 3 ani și jumătate de când sunt aici și asta este situația", a spus Păunița Gavrilă.

Pe unele străzi situația este și mai gravă. Gropile sunt atât de adânci și mari, încât nici mașinile de gunoi nu vor să intre pentru a aduna deșeurile din fața fiecărei case.

"Cineva a propus numele de Noroioasa localității. Să-i schimbăm numele din Tuzla-n Noroioasa, pentru că deja noroiul a devenit brand în Tuzla", a spus Bogdan Dicu.

În tot acest timp autoritățile ridică din umeri și spun că rezolvarea situației nu stă în puterea lor. Contractul de reabilitare este pe fonduri europene, aparține companiei de apă, iar lucrările sunt în termen.

“Au dreptate cetățenii și eu sunt în asentimentul cetățenilor. Este un proiect al RAJA care a subcontractat la o firmă, noi am făcut mai multe plângeri către RAJA, că noi trebuie să colaborăm direct cu RAJA, că suntem nemulțumiți de lucrările care se efectuează", a declarat Reșit Taner, primarul din Tuzla.

Până se va remedia situația, localnicii vor trebui să se înarmeze cu multă răbdare, iar șoferii cu un buget suplimentar pentru atunci când vor fi nevoiți să își bage mașinile în service.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233