Live

CONSTANȚA. Campanie masivă de sterilizare a animalelor fără stăpân, demarată de Primărie

Animalele fără stăpân din municipiul Constanța vor fi sterilizate. Primăria va începe o campanie masivă, ca animalele să nu se mai înmulțească și să poată fi identificate. Proiectul are ca scop gestionarea problemei animalelor nimănui într-un mod cât mai uman.

Sorin este activist de mediu. De ani buni este preocupat de problema animalelor nimănui din Constanța. După ani de sesizări și rugăminți, se bucură că în sfârșit municipalitatea va gestiona această problemă într-un mod uman.

Încercăm să stopăm înmulțirea câinilor. Noi putem să vă spunem că de ani de zile am încercat să colaborăm cu Primăria, dar Primăria Constanța nu a fost de colaborare”, declară Sorin Belu, activist protecția animalelor.

În prezent, câinii fără stăpân sunt duși la adăpostul public. Acolo, sute de suflete așteaptă un posibil stăpân care să îi ducă într-un loc pe care să îl poată numi acasă.

La adăpostul public din Constanța sunt peste 200 de câini care își așteaptă stăpânul. Cine dorește să adopte trebuie să se înscrie online după care, atunci când este programat, vine să-și ridice patrupedul dorit.

Este prima dată când municipalitatea dezvoltă o campanie de asemenea amploare. În colaborare cu un ONG, se dorește soluționarea acestei probleme într-un mod care să îi împace atât pe iubitorii de animale cât și pe cei care se tem de patrupedele de pe străzi.

Vom face o campanie masivă de sterilizare. La început pentru 30 de zile, urmând ca acest proiect să se desfășoare pe parcursul a cel puțin un an, în diferite campanii”, declară Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței.

Campania de sterilizare se va desfășura în mai multe etape. Prima va începe în 15 februarie și se va desfășura până în 12 martie.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Stațiunile montane, luate cu asalt: cei mai mulți români profită de vacanța copiilor

Elevii vor începe, cel mai probabil, școala în format clasic odată cu semestrul al doilea, pe 8 februarie. Înainte...

Constănțenii își usucă rufele în public: între blocuri și la ferestre, obiectele vestimentare sunt lăsate în văzul tuturor

Doamna Iuliana a locuit toată viața în orașul de la malul mării. Spune ca de când se știe, oamenii și-au uscat...

Pandemia i-a făcut pe oameni mai atenți la cheltuieli: doi din trei români au depozite la bancă, se arată într-un studiu

Valentin este navigator. Venitul pe care îl are i-a permis să strângă niște bani și să-și cumpere o...

Geanta de pandemie: mănușile, măștile, dezinfectantul și șervețelele umede sunt nelipsite

Pe lângă portofel, chei, cosmetice și încărcător, ne-am obișnuit să avem mereu la noi materiale de protecție...

S-a stins din viață Andreea, tânăra pentru care oamenii s-au mobilizat să o ajute să ajungă acasă: banii donați îi vor îndeplini ultima dorință

Durere fără margini în familia Andreei. Tânăra româncă suferea de o boală cruntă, cancer în stadiu terminal...

Vreme de primăvară în mijlocul iernii: constănțenii au ieșit la plimbare pe faleză

Temperaturile neobișnuit de mari au adus la malul mării turiști din toată țara. Doamna Corina a lăsat pentru...

Municipiul Constanța are străzi care par rupte dintr-un sat uitat de lume: neasfaltate și pline de gropi

„Strada asta am făcut-o eu, n-a făcut-o Primpria! La Primărie doar plătim!”, spune un constănțean.Chiar dacă...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233