dobroge.tv

Live

Constănțenii, mai precauți cu banii, dar dornici de relaxare

12 ianuarie 2021
Publicitate

Mai precauți cu bugetul, dar îngăduitori cu anumite lucruri de care nu s-au putut bucura anul trecut. Asta și-au propus românii în 2021, potrivit unui studiu care a evaluat modul în care oamenii au gestionat provocările apărute în contextul restricționării mobilității ca măsură de prevenție anti COVID-19. Călătoriile sunt în topul preferințelor românilor atunci când vine vorba de revenirea la normal.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile românilor. Anul 2020 nu va fi unul pe care-l vor ţine minte cu plăcere, însă majoritatea constănțenilor își pun speranța în acest an și așteaptă revenirea la normalitate. Cei mai mulți dintre ei spun că au în plan ca în 2021 să economisească mai mult, dar totuși să investească în propria persoană.

O să investesc în educație și în mine, în principiu. În familia și în casa mea. Sunt de părere că majoritatea dintre noi trebuie să ne reprofilăm, să investim cât mai mult în noi ca să fim capabili să facem față tuturor timpurilor care vor veni”, declară un constănțean.

Potrivit studiului, 42% dintre români au de gând să pună de-o parte mai mulți bani în următoarele 12 luni. O treime își doresc să aducă îmbunătățiri în casă, iar 28% spun că vor să meargă într-o vacanță sau excursie deosebită.

Cum anul 2020 a stat sub semnul restricțiilor de mobilitate, este de așteptat ca odată ce călătoriile vor redeveni sigure, oamenii să-și dorească să exploreze noi destinații. Sunt luate în calcul poate chiar țări deosebite și aventurile dincolo de clasicele obiective turistice.

Obișnuiam foarte mult să călătoresc, chiar am fost mult timp plecat și anul trecut chiar mi-au lipsit. Anul ăsta o să plec puțin în Spania, puțin în Italia. Să văd cum mă ajută și timpul și banii. În principiu, aș vrea să vizitez întâi Europa și după să văd alte locuri”, mai spune constănțeanul.

Constănțean: Da, călătoriile sunt pe primul loc anul acesta.

Reporter: În Europa, unde ți-ar plăcea?

Constănțean: În Europa, Italia mi-ar plăcea să o vizitez.

Se vând acum în acest moment vacanțe și sejururi chiar și exotice în continuare pentru că sunt încă destinații pentru care sunt puse zboruri charter, vorbesc despre Maldive, Republica Dominicană, Mauritius sau Zanzibar. Deja sunt lansate și oferte cu discount-uri foarte avantajoase pentru litoral în România, dar și pentru Turcia sau Grecia și așteptăm să vedem cum evoluează cererea pentru vacanțe”, declară Corina Martin, manager agenție de turism.

Nu sunt puțini nici cei care urmează să investească în renovarea locuinţei şi în mobilier nou. 23% dintre români spun că perioadele de timp petrecute în mare parte acasă, a trezit în aceștia dorința de a crea un spațiu cât mai pe placul lor. Astfel că, 2021 va fi anul în care oamenii vor echilibra nevoia de securitate materială cu dorinţa de a spori confortul şi relaxarea prin îmbunătăţiri în locuinţă şi concedii bine meritate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233