Live

CONSTANȚA. Evenimente organizate de Teatrul de Stat în colaborare cu Primăria, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

CONSTANȚA. Evenimente organizate de Teatrul de Stat în colaborare cu Primăria, cu ocazia Zilei Culturii Naționale
Publicat pe 14 ianuarie 2021

Teatrul de Stat Constanța, în colaborare cu Primăria Constanța, desfășoară vineri, 15 ianuarie, o serie de evenimente online, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Mâine, de Ziua Culturii Naționale, la ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța va difuza online, pe pagina de Facebook, un proiect video-teatral, intitulat „Peninsula misterioasă”, dedicat memoriei regretatei Doina Păuleanu, marcantă personalitate a Constanței, critic și istoric de artă și director al Muzeului de Artă din Constanța. Proiectul este realizat de Teatrul de Stat Constanța în colaborare cu Primăria Constanța și cu sprijinul Radio Sky și Dobrogea TV. Actorii care participă la acest proiect sunt Florina Stănculeț, Mirela Pană, Dan Cojocaru și Andrei Cantaragiu.

Prin vocile lor, vom aduce în fața publicului constănțean câteva fragmente din ultima carte a Doinei Păuleanu, dedicată orașului pe care l-a iubit. Cu acribie și cu tenacitate, fermecată fiind de istoria și de patrimoniul cultural al Constanței, ea a cercetat trecutul și ne-a pus la dispoziție mijlocul de acces la informații necunoscute sau ignorate, care nu fac decât să ne sporească atașamentul față de orașul în care trăim.

De asemenea, mâine vom lansa evenimentul „CULtură vs. COOLtură”, un concurs de dezbateri ce se va desfășura în perioada 15 – 24 ianuarie 2020, de la Ziua Culturii Naționale până la Ziua Unirii Principatelor, organizat de Teatrul de Stat Constanța, Constanța - Capitala Tineretului din România 2021-2022 și Federația Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret din Constanța, în parteneriat cu Primăria Constanța. Opt echipe de liceeni din Constanța vor dezbate, în sistemul competitiv uzual de debate, teme legate de patrimoniul cultural românesc. Finala va fi transmisă în livestream.

La ora 20:00, vom difuza pe pagina de Facebook a TSC spectacolul „Niște năroji”, o dramatizare de Iulian Enache după volumul lui Marin Sorescu, „La Lilieci”.

Tot pentru a marca ziua nașterii celui mai mare și emblematic poet român, care, din 2010, a devenit Ziua Culturii Naționale, fațada Teatrului de Stat Constanța va fi luminată festiv în seara de 15 Ianuarie, acțiune prin care TSC se alătură proiectului „Flacăra Culturii” derulat, cu această ocazie, de Ministerul Culturii.”, se arată într-un comunicat al Teatrului de Stat Constanța.


Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Primăria Constanța: Clădirile abandonate, devenite focare de infecție, încep să fie salubrizate

Primăria Municipiului Constanța a transmis miercuri, 20 ianuarie, că s-a început salubrizarea clădirilor...

Peste 200 de patrupezi, găzduiți la adăpostul public: „Orice câine care pleacă de aici trebuie să fie sănătos și sterilizat”

Iubitori de animale – așa sunt mulți dintre constănțeni. Oamenii cred că un suflet salvat este un prieten pe...

Dana Budeanu vs. Apele Române: dispută pe rețelele de socializare, cu privire la lărgirea plajelor

Proiectul finanțat din fonduri europene cu sute de mii de euro nu pare să fie pe placul tuturor. După patronii de...

Pandemia a lovit puternic angajatorii din Constanța. Oferte puţine de locuri de muncă

Cu mai bine de doi ani în urmă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța punea la...

Situație incredibilă la Delfinariul din Constanța. Peştii exotici riscă să moară din pricina turiştilor care confundă iazul cu Fontana di Trevi, din Roma

Situație incredibilă la Delfinariul din Constanța. Zeci de pești exotici riscă să moară din cauza turiștilor...

Majoritatea constănţenilor vor să-şi schimbe locul de muncă. ''Murim de foame în casă, nu avem ce să facem''

2020 a fost un an plin de provocări din punct de vedere profesional, cu mult efort și stres. Pandemia i-a făcut pe...

18 ianuarie, cea mai deprimantă zi din an. Pandemia a dus la creșterea numărului persoanelor depresive

În urma unui studiu efectuat de psihologul britanic Cliff Arnall s-a constatat că în a 3-a luni din noul an,...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233