dobroge.tv

Live

APEL UMANITAR

CONSTANȚA. La doar doi anișori, Anastasia suferă de o boală gravă: să o ajutăm să se bucure de copilărie

CONSTANȚA. La doar doi anișori, Anastasia suferă de o boală gravă: să o ajutăm să se bucure de copilărie
14 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Atunci când Anastasia a venit pe lume, le-a umplut sufletul de bucurie părinților. Trei luni mai târziu, însă, fericirea le-a fost umbrită de un diagnostic grav, pe care cea mică l-a primit: Fibroza Chistica (Mucoviscidoza). O boală rară, incurabilă și foarte greu de suportat, mai ales pentru un copil.

În prezent, Anastasia are doi ani și trei luni și se luptă în continuare pentru viața ei. Părinții fac tot ce pot pentru a-i curma durerile fetiței. Boala de care suferă nu are tratament, însă poate fi ținută sub control cu medicamente și diverse dispozitive. De 10 ori pe zi, cea mică ia fel și fel de medicamente, iar timp de ore bune, face tratament cu aerosoli. Acest tratament nu poate fi întrerupt și trebuie să fie făcut pe parcursul întregii vieți.

Fibroza chistica este o boală foarte complexă, în care tratamentul este îngrozitor atât pentru copil, cât și pentru părinți, este nevoie de minim 4-5 ore pe zi pentru tratament cu aerosoli, pentru fizioterapie, pentru administrarea de medicamente și așa mai departe și un copil nu poate face acest lucru.

Pentru cei care nu știu ce înseamnă aceasta boală, aș vrea să vă scriu pe scurt ce înseamnă și ce trebuie să facă Anastasia zilnic. Fibroza chistica este boală în care secrețiile mucoase ale organismului au consistenta crescuta, sunt uscate și aferente.Acest mucus asemănător lipiciului se întărește și determina simptomatologie, afectând multe organe, în special plămânii și pancreasul.

Persoanele care au fibroza chistica pot avea probleme respiratorii și afectarea plămânilor. Pot avea probleme cu nutriția sau digestia, creșterea și dezvoltarea”, transmit părinții Anastasiei.

Tratamentul în sine este extrem de costisitor pentru familia fetiței care, ar face orice le stă în puteri pentru a o ajuta să se bucure de anii copilăriei. Căutând soluții, părinții au găsit o vestă, fabricată în Statele Unite, care ajută la dezlipirea secrețiilor mucoase și facilitează respirația. Însă, în România, aceasta nu este decontată de Casa de Asigurări, iar costul acesteia, 35.000 de lei, este mult peste bugetul familiei.

Astfel, s-a creat o pagină intitulată Anastasia Învinge Fibroza Chistica unde este disponibilă întreaga poveste a micuței și parcursul său medical. Cei ce doresc să o ajute pe Anastasia cu o sumă oricât de mică, o pot face donând în contul deschis pe numele tatălui.

IBAN: RO50BACX0000001416436000

Monedă: Lei

Bancă: UniCredit

Titular: Pintean Costel


Sursă foto: Facebook Anastasia Înfinge Fibroza Chistica

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233