dobroge.tv

Live

Constănțenii au stat la cozi pentru a-și plăti datoriile la stat: „Ca în fiecare an, este bătaie de joc"

14 ianuarie 2021
Publicitate

Prima lună a anului aduce cozi la ghișeele statului. Zeci de oameni nevoiți să plătească taxe și impozite au format cozi, încă de dimineață. Deși procedura se poate realiza și online, cetățenii se plâng că sistemul nu funcționează și tot la coada la ghișee se ajunge.

E bătaie de joc. Ca în fiecare an, este bătaie de joc!”, spune un constănțean

Un domn stă de 15 minute la coadă. În fața lui mai sunt câteva zeci de persoane. Înarmat cu răbdare și cu haine groase, bărbatul vrea să își plătească TVA ul.

Foarte prost. Merge încet de tot. Înghețăm aici de frig”, spune constănțeanul.

Cozile la taxe și impozite în prima lună a anului au devenit ceva firesc pentru constănțeni. Aceștia s-au obișnuit să se încoloneze și să aștepte zeci de minute zilnic ca să își plătească dările la stat.

Unii s-au resemnat cu ideea și așteaptă, răbdători. Situații similare au loc zi de zi, iar constănțenilor nu le rămâne decât să se conformeze.

Și dacă merge prost ce să facem, asta e”, spune o constănțeancă.

Ne pregătisem pentru așa ceva. Știam că o să fie cu distanțare, probabil și cu așteptat afară. Eram pregătiți”, spune un constănțean.

Fiscul le recomandă oamenilor să facă plățile online, însă de multe ori sistemul nu funcționează, se plâng contribuabilii. Cei mai mulți dintre ei sunt vârstnici, obișnuiți să își achite datoriile la ghișeu.

Nu se poate să pui și să primești documentele online, asta e cea mai mare problemă”, spune un constănțean.

Asta e a doua oară când vin. Am stat prima dată de la 07:50 până la 08:30. Am fost primul și îmi mai trebuiau niște hârtii. Patru exemplare am luat. M-am dus acasă, în Agigea, mi-am luat buletinul și documentele care erau lipsă și m-am întors înapoi”, spune un alt constănțean.

Autoritățile le recomandă oamenilor să respecte toate măsurile de siguranță, atunci când trebuie să iasă să își plătească taxele și impozitele. Cei care achită impozitele integral, până pe 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233