CONSTANȚA. Zeci de constănțeni au depus coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu
Poezii și cântece la statuia lui Mihai Eminescu. Zeci de persoane și autorități au sărbătorit astăzi împlinirea a 171 ani de la nașterea marelui poet. Tot astăzi sărbătorim și Ziua Culturii Naționale. Cei prezenți pe faleza Cazinoului au depus și flori la monument.
A iubit marea atât de mult încât i-a scris o sumedenie de versuri. Mihai Eminescu, cel mai iubit dintre poeţii români, a ajuns astăzi la cea de a 171-a aniversare.
„Nu e cultivat suficient de mult în rândul tinerilor, copiilor. Toți ar trebi să știm cine a fost marele poet. Opera lui este apreciată peste tot în lume. Noi avem istorie 110% și nu știm să ne-o conservăm și să ne-o promovăm”, spune un constănțean.
„Cred că toată lumea știe încă din primele clase Somnoroase Păsărele sau Luceafărul mai târziu”, spune un alt constănțean.
„Este o mândrie pentru toți românii să-l avem pe Eminescu. O mândrie în plus pentru constănțeni să-l avem aici, unde a visat sau a văzut cu ochii minții cum arată marea. Cum arată acest colt de Românie”, spune o constănțeancă.
Mihai Eminescu a ajuns în Constanța în 1882 și a stat 10 zile. A venit la malul mării, după ce mediul i-a recomandat să „facă băi de mare”. Cât a stat pe litoral, poetul a fost cazat la actualul Hotel Intim. Șapte ani mai târziu, acesta moare la sanatoriul Caritas din București.
La statuia lui Mihai Eminescu de pe faleza Cazinoului au fost depuse coroane de flori și au fost recitate mai multe poezii scrise de marele poet.
Eminescu s-a născut la Botoşani, în 1850. A fost poet, dramaturg, prozator şi jurnalist. Acesta a activat în societatea Junimea şi a lucrat ca redactor la Timpul. Primul poem l-a publicat la 16 ani, iar la vârsta de 39 a decedat, tot într-o zi de 15. Din 2010, ziua de naştere a marelui poet a fost declarată și Ziua Culturii Naţionale.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
Mai multe

Zile de iarnă, vreme de primăvară: razele soarelui i-au scos din case pe constănțeni pentru o plimbare pe malul mării
Soarele i-a scos din casă pe constănțeni. La amiază, pe faleză, era aproape plin. Pentru că nu a apucat să...

Condiții grele pentru piețarii Constănțeni: sunt nevoiți să lucreze în mirosuri greu de suportat și fără să li se pună la dispoziție un minim de confort
Străzi și trotuare murdare, mirosuri de nedescris și mult frig, asta îndură comercianții din unele piețe ale...

Șacalii au dat de furcă multor gospodării dobrogene: specialiștii de mediu atrag atenția că nu vânătoarea este soluția
Incidentele în care șacalii au pătruns în curțile oamenilor i-au făcut pe aceștia să se gândească tot mai...

Alianța Franceză Constanța s-a mutat în casă nouă: ambasadorul Franței în România, a inaugurat noul sediu de la malul mării
„Am onoarea de a inaugura aceasta nouă clădire a Alianței Franceze din Constanța”, a spus Laurence Auer,...

Delta Dunării, colțul de rai al turiștilor: tot mai mulți români, dar și străini și-au făcut deja rezervare pentru această vară
Delta Dunării este pentru mulți români, dar și străini o destinație unică. Turiștii găsesc aici mereu o oază...

Militar roman în mijlocul Africii: de patru luni, căpitanul Gabriel Sandu este într-o misiune specială în Mali
Căpitanul Gabriel Cătălin Sandu, membru al echipajului fregatei „Mărășești” este singurul militar român...

Consultații gratuite pentru elevi, oferite de specialiști în optometrie la Sanatoriul de la Techirghiol
Milan are 14 ani și este clasa a nouă. Face școală online de un an și deja are probleme. Oboseală își spune...