dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Zeci de constănțeni au depus coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu

Publicitate

Poezii și cântece la statuia lui Mihai Eminescu. Zeci de persoane și autorități au sărbătorit astăzi împlinirea a 171 ani de la nașterea marelui poet. Tot astăzi sărbătorim și Ziua Culturii Naționale. Cei prezenți pe faleza Cazinoului au depus și flori la monument.

A iubit marea atât de mult încât i-a scris o sumedenie de versuri. Mihai Eminescu, cel mai iubit dintre poeţii români, a ajuns astăzi la cea de a 171-a aniversare.

Nu e cultivat suficient de mult în rândul tinerilor, copiilor. Toți ar trebi să știm cine a fost marele poet. Opera lui este apreciată peste tot în lume. Noi avem istorie 110% și nu știm să ne-o conservăm și să ne-o promovăm”, spune un constănțean.

Cred că toată lumea știe încă din primele clase Somnoroase Păsărele sau Luceafărul mai târziu”, spune un alt constănțean.

Este o mândrie pentru toți românii să-l avem pe Eminescu. O mândrie în plus pentru constănțeni să-l avem aici, unde a visat sau a văzut cu ochii minții cum arată marea. Cum arată acest colt de Românie”, spune o constănțeancă.

Mihai Eminescu a ajuns în Constanța în 1882 și a stat 10 zile. A venit la malul mării, după ce mediul i-a recomandat să „facă băi de mare”. Cât a stat pe litoral, poetul a fost cazat la actualul Hotel Intim. Șapte ani mai târziu, acesta moare la sanatoriul Caritas din București.

La statuia lui Mihai Eminescu de pe faleza Cazinoului au fost depuse coroane de flori și au fost recitate mai multe poezii scrise de marele poet.

Eminescu s-a născut la Botoşani, în 1850. A fost poet, dramaturg, prozator şi jurnalist. Acesta a activat în societatea Junimea şi a lucrat ca redactor la Timpul. Primul poem l-a publicat la 16 ani, iar la vârsta de 39 a decedat, tot într-o zi de 15. Din 2010, ziua de naştere a marelui poet a fost declarată și Ziua Culturii Naţionale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233