dobroge.tv

Live

Situație incredibilă la Delfinariul din Constanța. Peştii exotici riscă să moară din pricina turiştilor care confundă iazul cu Fontana di Trevi, din Roma

19 ianuarie 2021
Publicitate

Bazinul cu pești de la Microrezervația de la Delfinariu a fost transformat în... fântâna cu noroc. Turiștii care îl vizitează aruncă bani și își pun dorințe. Cel mai probabil aceștia confundă iazul cu Fontana di Trevi, din Roma. Însă ceea ce nu știu este că monedele sau bacnotele sunt dăunătoare pentru peștii exotici și riscă să-i omoare.

Situație incredibilă la Delfinariul din Constanța. Zeci de pești exotici riscă să moară din cauza turiștilor care vizitează Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Oamenii vin și aruncă în bazinul în care sunt mai multe specii rare de pești, monede și bancnote sperând că li se va îndeplini o dorință.

Însă ceea ce nu știu este că monedele aruncate în apă eliberează ioni periculoși pentru viețuitoarele care trăiesc într-un mediu controlat.

"Sunt metale neferoase, sunt nemetale şi ionii aceştia se dizolvă în apă şi intoxicăm peştii, îi intoxică pe termen lung. Asta pe de o parte. Pe de altă parte este un aspect neplăcut cu monede pe fundul apei şi la un moment dat va trebui să scădem apa şi să îndepărtăm aceste monede, moment în care îi şocăm pe peşti pentru că le aducem apă proaspătă, apă nouă, ceea ce înseamnă o criză de adaptare", a declarat dr. Adrian Bîlbă, director CMSN Constanța.

Angajații și directorul complexului îi roagă pe vizitatori să nu mai arunce bani în bazin, ba mai mult au montat și mai multe plăcuțe prin care li se interzice acest lucru.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233