dobroge.tv

Live

Majoritatea constănţenilor vor să-şi schimbe locul de muncă. ''Murim de foame în casă, nu avem ce să facem''

19 ianuarie 2021
Publicitate

Unul din doi români ia în calcul să-și schimbe locul de muncă în acest an. Este rezultatul unui studiu care arată situația profesională din 2021. Principalul motiv al căutării unui job nou este remunerația, dar și dorința de a avea noi oportunități și provocări în carieră.

2020 a fost un an plin de provocări din punct de vedere profesional, cu mult efort și stres. Pandemia i-a făcut pe constănțeni să își reevalueze situația profesională și să aibă în vedere găsirea unui alt loc de muncă.

"Toată viața este o încercare. Mai schimbi meseria dacă nu mai sunt bani, normal, te repliezi. Reconversia forței de muncă, asta este. Legea junglei este", a spus un constănţean.

Mai mult de jumătate, mai exact 54% dintre românii care au participat la acest sondaj, spun că se gândeasc să-și schimbe locul de muncă în acest an, ba chiar 28% dintre ei, au făcut deja pași în această direcție.

Principalul criteriu de căutare al unui job este remunerația. Astfel că 39% dintre români caută un salariu mai mare, iar 29% caută noi provocări în carieră.

"Haideți să fim realiști. Toți plecăm de acasă pentru niște bani. Cam ăsta este adevărul și atunci, având în vedere pandemia, anul greu care a fost anul trecut și încă nu s-a terminat, te pune așa un pic pe gânduri, dacă s-au închis atâtea instituții", a spus o constănţeancă.

Sunt și constănțeni care au în plan să-și schimbe locul de muncă dinainte de pandemie. Le este teamă însă,

"Da, dar în situația asta cu pandemia, ce? Unde? Murim de foame în casă, nu avem ce să facem", a spus un constănţean.

Cele mai căutate domenii în această perioadă sunt specializările care nu necesită practică și nici cursuri de pregătire, spun reprezentanții Agenției Județeană pentru ocuparea Forței de Muncă.

"Vom continua cu meserii specifice din domenii-cheie din județul nostru, mă refer aici la servicii în domeniul turismului și la partea de construcții, pe partea de sudori, lăcătuși și cam ceea ce se caută – zidari, zugravi și alte calificări sau recalificări specifice, specializări care nu necesită practică efectivă pentru că și condițiile de organizare ale acestor cursuri trebuie să fie un pic restrictive, ținând cont de ceea ce se întâmplă la nivel național", a declarat Adelina Vlad, purtător de cuvânt al AJOFM Constanța.

Sondajul a fost realizat de platforma de recrutare online BestJobs și a fost efectuat pe un eșantion de 1.171 de utilizatori de internet.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233