dobroge.tv

Live

Peste 200 de patrupezi, găzduiți la adăpostul public: „Orice câine care pleacă de aici trebuie să fie sănătos și sterilizat”

20 ianuarie 2021
Publicitate

Peste 200 de câini își caută stăpân. Constănțenii care își doresc un nou membru în familie, sunt așteptați să adopte unul de la adăpost. Reprezentanții municipalității au anunțat că a fost reluat programul cu publicul și fac apel către iubitorii de animale, să vină să adopte un suflet.

Iubitori de animale – așa sunt mulți dintre constănțeni. Oamenii cred că un suflet salvat este un prieten pe viață.

Printr-o nimereală veneam cu mașina de la muncă și era să dau peste unul. Era cineva cu mine în mașină și l-a luat și l-a dat din drum. Și cât am dat să pun mașina în curte, el a intrat în curte și de atunci a rămas la noi”, spune un constănțean.

Mulți preferă să adopte un câine al nimănui. Sunt de părere că nu este nicio diferență între un câine de rasă și unul salvat.

Nu știu care ar fi diferența cu unul de rasă. Eu zic că orice cățel dacă îl iei de pe stradă sau de oriunde, dacă ți-e drag și ții la el, crește mare”, mai spune constănțeanul.

Pentru că solicitarea este mare, adăpostul a reluat programul cu publicul. Angajații au amenajat locul pentru ca animalele aflate în adăpost să beneficieze de condiții decente. Mai mult, Primăria plănuiește să reabiliteze centrul, ca patrupedele să poată avea toate condițiile.

Ne apucăm cât de curând de refacerea adăpostului, de reconstruit mai exact, pentru animale comunitare. Avem un program chiar complex”, declară Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței.

Deși sunt protejate de frig și vânt, tot mai bine le-ar fi în confortul casei unei familii iubitoare. Cine vrea să adopte un cățel, trebuie să îndeplinească următoarele condiții: animalele se pot vedea pe pagina de socializare a Primăriei, iar ulterior se va trimite pe adresa de e-mail, poză cu patrupedul dorit. În cazul în care câinele poate fi adoptat, se vor trimite documentele necesare pentru adopție și formularele completate și scanate. Ultimul pas este ridicarea animăluțului.

Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce au trecut printr-un control amănunțit al medicului veterinar.

Procedura este standard pentru toți cățeii intrați în adăpost. Începe cu o deparazitare internă, externă, se vaccinează antirabic, obligatoriu. În funcție de vârstă primesc o serie de vaccinuri, apoi intră la sterilizare. Stau o vreme în tratament post-operator, după care sunt băgați în boxe și începe momentul lor, când poate să plece din adăpost. Ideea este că orice câine care pleacă de aici trebuie să fie sănătos și sterilizat”, declară George Jianu, medic veterinar.

Accesul în sediul adăpostului se realizează doar cu respectarea măsurilor igienico-sanitare. Programul cu publicul este de la 10:00 la 14:00 în zilele de luni, marți, miercuri și vineri și de la 09:30 la 17:30, joi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233