Live

Peste 200 de patrupezi, găzduiți la adăpostul public: „Orice câine care pleacă de aici trebuie să fie sănătos și sterilizat”

Peste 200 de câini își caută stăpân. Constănțenii care își doresc un nou membru în familie, sunt așteptați să adopte unul de la adăpost. Reprezentanții municipalității au anunțat că a fost reluat programul cu publicul și fac apel către iubitorii de animale, să vină să adopte un suflet.
Publicat pe 20 ianuarie 2021

Iubitori de animale – așa sunt mulți dintre constănțeni. Oamenii cred că un suflet salvat este un prieten pe viață.

Printr-o nimereală veneam cu mașina de la muncă și era să dau peste unul. Era cineva cu mine în mașină și l-a luat și l-a dat din drum. Și cât am dat să pun mașina în curte, el a intrat în curte și de atunci a rămas la noi”, spune un constănțean.

Mulți preferă să adopte un câine al nimănui. Sunt de părere că nu este nicio diferență între un câine de rasă și unul salvat.

Nu știu care ar fi diferența cu unul de rasă. Eu zic că orice cățel dacă îl iei de pe stradă sau de oriunde, dacă ți-e drag și ții la el, crește mare”, mai spune constănțeanul.

Pentru că solicitarea este mare, adăpostul a reluat programul cu publicul. Angajații au amenajat locul pentru ca animalele aflate în adăpost să beneficieze de condiții decente. Mai mult, Primăria plănuiește să reabiliteze centrul, ca patrupedele să poată avea toate condițiile.

Ne apucăm cât de curând de refacerea adăpostului, de reconstruit mai exact, pentru animale comunitare. Avem un program chiar complex”, declară Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței.

Deși sunt protejate de frig și vânt, tot mai bine le-ar fi în confortul casei unei familii iubitoare. Cine vrea să adopte un cățel, trebuie să îndeplinească următoarele condiții: animalele se pot vedea pe pagina de socializare a Primăriei, iar ulterior se va trimite pe adresa de e-mail, poză cu patrupedul dorit. În cazul în care câinele poate fi adoptat, se vor trimite documentele necesare pentru adopție și formularele completate și scanate. Ultimul pas este ridicarea animăluțului.

Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce au trecut printr-un control amănunțit al medicului veterinar.

Procedura este standard pentru toți cățeii intrați în adăpost. Începe cu o deparazitare internă, externă, se vaccinează antirabic, obligatoriu. În funcție de vârstă primesc o serie de vaccinuri, apoi intră la sterilizare. Stau o vreme în tratament post-operator, după care sunt băgați în boxe și începe momentul lor, când poate să plece din adăpost. Ideea este că orice câine care pleacă de aici trebuie să fie sănătos și sterilizat”, declară George Jianu, medic veterinar.

Accesul în sediul adăpostului se realizează doar cu respectarea măsurilor igienico-sanitare. Programul cu publicul este de la 10:00 la 14:00 în zilele de luni, marți, miercuri și vineri și de la 09:30 la 17:30, joi.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Zile de iarnă, vreme de primăvară: razele soarelui i-au scos din case pe constănțeni pentru o plimbare pe malul mării

Soarele i-a scos din casă pe constănțeni. La amiază, pe faleză, era aproape plin. Pentru că nu a apucat să...

Condiții grele pentru piețarii Constănțeni: sunt nevoiți să lucreze în mirosuri greu de suportat și fără să li se pună la dispoziție un minim de confort

Străzi și trotuare murdare, mirosuri de nedescris și mult frig, asta îndură comercianții din unele piețe ale...

Șacalii au dat de furcă multor gospodării dobrogene: specialiștii de mediu atrag atenția că nu vânătoarea este soluția

Incidentele în care șacalii au pătruns în curțile oamenilor i-au făcut pe aceștia să se gândească tot mai...

Alianța Franceză Constanța s-a mutat în casă nouă: ambasadorul Franței în România, a inaugurat noul sediu de la malul mării

„Am onoarea de a inaugura aceasta nouă clădire a Alianței Franceze din Constanța”, a spus Laurence Auer,...

Delta Dunării, colțul de rai al turiștilor: tot mai mulți români, dar și străini și-au făcut deja rezervare pentru această vară

Delta Dunării este pentru mulți români, dar și străini o destinație unică. Turiștii găsesc aici mereu o oază...

Militar roman în mijlocul Africii: de patru luni, căpitanul Gabriel Sandu este într-o misiune specială în Mali

Căpitanul Gabriel Cătălin Sandu, membru al echipajului fregatei „Mărășești” este singurul militar român...

Consultații gratuite pentru elevi, oferite de specialiști în optometrie la Sanatoriul de la Techirghiol

Milan are 14 ani și este clasa a nouă. Face școală online de un an și deja are probleme. Oboseală își spune...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233