Live

Municipiul Constanța are străzi care par rupte dintr-un sat uitat de lume: neasfaltate și pline de gropi

Pline de gropi și noroaie și, în unele cazuri, chiar fără un sistem de canalizare – sunt străzi dintr-un cartier al municipiului Constanța. Oamenii spun că de multe ori au fost nevoiți să își amenajeze singuri străzile și că de ani de zile nimeni nu a intervenit pentru a asfalta. Primăria susține că va lua măsuri.

Strada asta am făcut-o eu, n-a făcut-o Primpria! La Primărie doar plătim!”, spune un constănțean.

Chiar dacă pare că ne aflăm pe o stradă dintr-un sat uitat pe lume suntem de fapt într-un cartier al municipiului Constanta.

Mai exact, în Palazu Mare. Mulți constănțeni care locuiesc aici sunt de-a dreptul revoltați. Stau de ani de zile în zonă și unii spun că n-au văzut niciodată vreun utilaj de asfaltare. S-au descurcat cum au putut. Așa este, de exemplu, pe strada Prelungirea Viilor.

N-avem stradă, eu stau aici de 20 de ani. Am plătit la fel ca și cei din oraș. Eu am stricat trei mașini aici. Am fost nevoit să mă duc să cumpăr mistură că altfel nu poți să treci”, spune un localnic.

Și nu este singura problemă pe care o au oamenii. Valentin Bahăoan are 38 de ani. Recent s-a întors din străinătate. Este dezamăgit de ce a găsit, după atâția ani, acasă.

N-avem canalizare în primul rând, asfalt nu e, a rămas acolo. Noi suntem mai așa, mai dați la o parte de societate. Nu prea suntem mulțumiți, dar n-avem încotro, trebuie să le facem noi pe ale noastre”, spune Valentin.

Municipalitatea cunoaște situația și are și explicații pentru felul în care arată multe străzi din Palazu Mare.

Au fost emise Autorizații de Construire fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament. Practic, domeniul public care ar trebui să fie strada și trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate. Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo. Nu se respectă nicio regulă”, a afirmat primarul Vergil Chițac.

Reconfigurarea zonei ar însemna, ca în unele cazuri, proprietarii să cedeze suprafețe din terenurile lor. Apoi, ar urma să se întocmească acte notariale, să se refacă documentațiile cadastrale, și să fie recalculate impozitele pentru noile suprafețe. Drumuri impracticabile mai există și în cartierele Compozitorilor și Veterani.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Zile de iarnă, vreme de primăvară: razele soarelui i-au scos din case pe constănțeni pentru o plimbare pe malul mării

Soarele i-a scos din casă pe constănțeni. La amiază, pe faleză, era aproape plin. Pentru că nu a apucat să...

Condiții grele pentru piețarii Constănțeni: sunt nevoiți să lucreze în mirosuri greu de suportat și fără să li se pună la dispoziție un minim de confort

Străzi și trotuare murdare, mirosuri de nedescris și mult frig, asta îndură comercianții din unele piețe ale...

Șacalii au dat de furcă multor gospodării dobrogene: specialiștii de mediu atrag atenția că nu vânătoarea este soluția

Incidentele în care șacalii au pătruns în curțile oamenilor i-au făcut pe aceștia să se gândească tot mai...

Alianța Franceză Constanța s-a mutat în casă nouă: ambasadorul Franței în România, a inaugurat noul sediu de la malul mării

„Am onoarea de a inaugura aceasta nouă clădire a Alianței Franceze din Constanța”, a spus Laurence Auer,...

Delta Dunării, colțul de rai al turiștilor: tot mai mulți români, dar și străini și-au făcut deja rezervare pentru această vară

Delta Dunării este pentru mulți români, dar și străini o destinație unică. Turiștii găsesc aici mereu o oază...

Militar roman în mijlocul Africii: de patru luni, căpitanul Gabriel Sandu este într-o misiune specială în Mali

Căpitanul Gabriel Cătălin Sandu, membru al echipajului fregatei „Mărășești” este singurul militar român...

Consultații gratuite pentru elevi, oferite de specialiști în optometrie la Sanatoriul de la Techirghiol

Milan are 14 ani și este clasa a nouă. Face școală online de un an și deja are probleme. Oboseală își spune...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233