dobroge.tv

Live

Municipiul Constanța are străzi care par rupte dintr-un sat uitat de lume: neasfaltate și pline de gropi

22 ianuarie 2021
Publicitate

Pline de gropi și noroaie și, în unele cazuri, chiar fără un sistem de canalizare – sunt străzi dintr-un cartier al municipiului Constanța. Oamenii spun că de multe ori au fost nevoiți să își amenajeze singuri străzile și că de ani de zile nimeni nu a intervenit pentru a asfalta. Primăria susține că va lua măsuri.

Strada asta am făcut-o eu, n-a făcut-o Primpria! La Primărie doar plătim!”, spune un constănțean.

Chiar dacă pare că ne aflăm pe o stradă dintr-un sat uitat pe lume suntem de fapt într-un cartier al municipiului Constanta.

Mai exact, în Palazu Mare. Mulți constănțeni care locuiesc aici sunt de-a dreptul revoltați. Stau de ani de zile în zonă și unii spun că n-au văzut niciodată vreun utilaj de asfaltare. S-au descurcat cum au putut. Așa este, de exemplu, pe strada Prelungirea Viilor.

N-avem stradă, eu stau aici de 20 de ani. Am plătit la fel ca și cei din oraș. Eu am stricat trei mașini aici. Am fost nevoit să mă duc să cumpăr mistură că altfel nu poți să treci”, spune un localnic.

Și nu este singura problemă pe care o au oamenii. Valentin Bahăoan are 38 de ani. Recent s-a întors din străinătate. Este dezamăgit de ce a găsit, după atâția ani, acasă.

N-avem canalizare în primul rând, asfalt nu e, a rămas acolo. Noi suntem mai așa, mai dați la o parte de societate. Nu prea suntem mulțumiți, dar n-avem încotro, trebuie să le facem noi pe ale noastre”, spune Valentin.

Municipalitatea cunoaște situația și are și explicații pentru felul în care arată multe străzi din Palazu Mare.

Au fost emise Autorizații de Construire fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament. Practic, domeniul public care ar trebui să fie strada și trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate. Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo. Nu se respectă nicio regulă”, a afirmat primarul Vergil Chițac.

Reconfigurarea zonei ar însemna, ca în unele cazuri, proprietarii să cedeze suprafețe din terenurile lor. Apoi, ar urma să se întocmească acte notariale, să se refacă documentațiile cadastrale, și să fie recalculate impozitele pentru noile suprafețe. Drumuri impracticabile mai există și în cartierele Compozitorilor și Veterani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233