dobroge.tv

Live

Geanta de pandemie: mănușile, măștile, dezinfectantul și șervețelele umede sunt nelipsite

25 ianuarie 2021
Publicitate

Pandemia a transformat gențile și rucsacurile oamenilor în adevărate kit-uri sanitare. Masca, dezinfectantul și mănușile nu lipsesc din niciun bagaj. Materialele de igienă au luat locul altor obiecte și accesorii pe care oamenii nu le mai consideră atât de necesare în această perioadă.

Pe lângă portofel, chei, cosmetice și încărcător, ne-am obișnuit să avem mereu la noi materiale de protecție și igienizare. De la primele îndemnuri ale autorităților, Corina a vrut să se protejeze de virus cât de bine s-a putut, de aceea și-a făcut loc în poșetă pentru dezinfectant și măști, pe care le schimbă la intervalul recomandat.

Am măști, mai am încă două rezervă și dezinfectantul. Îl port tot timpul. La două-trei ore, patru maxim, când mă duc acasă, nu o mai pun din nou, o arunc”, spune Corina.

Constrânși de restricții sau de teama infectării și alți constănțeni sunt responsabili și și-au reorganizat geanta cu care pleacă de acasă.

Păi am dezinfectant, am mănuși și cam atât acum că am venit la doctor la ochi”, spune o constănțeancă.

Cred că în orice geantă sau rucsac există produsele de igienă. În fiecare zi, constănțenii poartă cu ei o sticluță de dezinfectant, șervețele, o mască de protecție de rezervă și bineînțeles, nu lipsesc nici mănușile.

Pe lângă materialele sanitare care se regăsesc în bagajul fiecăruia, constănțenii spun că își igienizează mâinile ori de câte ori au ocazia, apelând la dezinfectantul pus la dispoziție la intrarea în magazine sau instituții.

Mă duc la dentist și mă igienizez acolo, dar în rest sunt cuminte, că eu am o vârstă”, spune o constănțeancă.

Când intru într-o farmacie sau magazin mai mare, au la intrare și folosesc”, spune un constănțean.

Farmaciștii spun că cele mai solicitate sunt produsele de igienizare în recipiente mici, tocmai pentru a încăpea în geantă.

Cel mai căutat dezinfectant este cel sub formă lichidă și în cantitate mai mică, în recipient mai micuț, ca să încapă în poșetă, în buzunar și cele cu pompiță. Alcoolul sanitar este și el căutat, cred că cel mai căutat de fapt, urmat de dezinfectant”, declară Elena Ciciu, farmacist manager.

Masca a devenit obligatorie în spații închise în timpul stării de urgență, la începutul anului trecut, iar din noiembrie, regula a fost extinsă și pentru spațiile deschise. De atunci, aceasta face parte din viața noastră de zi cu zi, cum fac parte și restul materialelor igienico-sanitare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233