Live

Geanta de pandemie: mănușile, măștile, dezinfectantul și șervețelele umede sunt nelipsite

Pandemia a transformat gențile și rucsacurile oamenilor în adevărate kit-uri sanitare. Masca, dezinfectantul și mănușile nu lipsesc din niciun bagaj. Materialele de igienă au luat locul altor obiecte și accesorii pe care oamenii nu le mai consideră atât de necesare în această perioadă.
Publicat pe 25 ianuarie 2021

Pe lângă portofel, chei, cosmetice și încărcător, ne-am obișnuit să avem mereu la noi materiale de protecție și igienizare. De la primele îndemnuri ale autorităților, Corina a vrut să se protejeze de virus cât de bine s-a putut, de aceea și-a făcut loc în poșetă pentru dezinfectant și măști, pe care le schimbă la intervalul recomandat.

Am măști, mai am încă două rezervă și dezinfectantul. Îl port tot timpul. La două-trei ore, patru maxim, când mă duc acasă, nu o mai pun din nou, o arunc”, spune Corina.

Constrânși de restricții sau de teama infectării și alți constănțeni sunt responsabili și și-au reorganizat geanta cu care pleacă de acasă.

Păi am dezinfectant, am mănuși și cam atât acum că am venit la doctor la ochi”, spune o constănțeancă.

Cred că în orice geantă sau rucsac există produsele de igienă. În fiecare zi, constănțenii poartă cu ei o sticluță de dezinfectant, șervețele, o mască de protecție de rezervă și bineînțeles, nu lipsesc nici mănușile.

Pe lângă materialele sanitare care se regăsesc în bagajul fiecăruia, constănțenii spun că își igienizează mâinile ori de câte ori au ocazia, apelând la dezinfectantul pus la dispoziție la intrarea în magazine sau instituții.

Mă duc la dentist și mă igienizez acolo, dar în rest sunt cuminte, că eu am o vârstă”, spune o constănțeancă.

Când intru într-o farmacie sau magazin mai mare, au la intrare și folosesc”, spune un constănțean.

Farmaciștii spun că cele mai solicitate sunt produsele de igienizare în recipiente mici, tocmai pentru a încăpea în geantă.

Cel mai căutat dezinfectant este cel sub formă lichidă și în cantitate mai mică, în recipient mai micuț, ca să încapă în poșetă, în buzunar și cele cu pompiță. Alcoolul sanitar este și el căutat, cred că cel mai căutat de fapt, urmat de dezinfectant”, declară Elena Ciciu, farmacist manager.

Masca a devenit obligatorie în spații închise în timpul stării de urgență, la începutul anului trecut, iar din noiembrie, regula a fost extinsă și pentru spațiile deschise. De atunci, aceasta face parte din viața noastră de zi cu zi, cum fac parte și restul materialelor igienico-sanitare.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Zile de iarnă, vreme de primăvară: razele soarelui i-au scos din case pe constănțeni pentru o plimbare pe malul mării

Soarele i-a scos din casă pe constănțeni. La amiază, pe faleză, era aproape plin. Pentru că nu a apucat să...

Condiții grele pentru piețarii Constănțeni: sunt nevoiți să lucreze în mirosuri greu de suportat și fără să li se pună la dispoziție un minim de confort

Străzi și trotuare murdare, mirosuri de nedescris și mult frig, asta îndură comercianții din unele piețe ale...

Zona Peninsulară a oraşului Constanţa a intrat în vizorul dezvoltatorilor imobiliari: comorile găsite subteran, transformate în muzee private

Zona Peninsulară a oraşului Constanţa a intrat în vizorul dezvoltatorilor imobiliari. Aceştia vin cu proiecte noi...

Șacalii au dat de furcă multor gospodării dobrogene: specialiștii de mediu atrag atenția că nu vânătoarea este soluția

Incidentele în care șacalii au pătruns în curțile oamenilor i-au făcut pe aceștia să se gândească tot mai...

Alianța Franceză Constanța s-a mutat în casă nouă: ambasadorul Franței în România, a inaugurat noul sediu de la malul mării

„Am onoarea de a inaugura aceasta nouă clădire a Alianței Franceze din Constanța”, a spus Laurence Auer,...

Delta Dunării, colțul de rai al turiștilor: tot mai mulți români, dar și străini și-au făcut deja rezervare pentru această vară

Delta Dunării este pentru mulți români, dar și străini o destinație unică. Turiștii găsesc aici mereu o oază...

Militar roman în mijlocul Africii: de patru luni, căpitanul Gabriel Sandu este într-o misiune specială în Mali

Căpitanul Gabriel Cătălin Sandu, membru al echipajului fregatei „Mărășești” este singurul militar român...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233