dobroge.tv

Live

Stațiunile montane, luate cu asalt: cei mai mulți români profită de vacanța copiilor

26 ianuarie 2021
Publicitate

Stațiunile montane înregistrează un succes enorm în această perioadă. Vacanța elevilor de săptămâna viitoare, dar și zăpada de pe pârtii, i-au făcut pe români să vrea să evadeze. Așa că și-au făcut rezervări pentru a pleca la munte.

Elevii vor începe, cel mai probabil, școala în format clasic odată cu semestrul al doilea, pe 8 februarie. Înainte de întoarcerea în bănci, școlarii și preșcolarii se vor bucura de vacanța intersemestrială. Bianca și-a făcut planuri pentru a pleca cu cel mic la munte.

Ne-am făcut planuri să mergem, acum să vedem că am găsit ceva cazare, peste tot este cam ocupat, dar în proporție de 90% cred că o să ajungem cu cel mic ca să vadă și el zăpada”, spune Bianca.

Prin februarie, da. Cu siguranță o să ajungem la munte, o să încercăm să găsim o locație numai pentru noi, ca să fim în siguranță, dar da, având în vedere că e zăpadă și e cam primul an în care ar înțelege despre ce este vorba, da, ar fi frumos”, spune o constănțeancă.

Nu puțini rămân fideli turismului intern. Astfel că, unitățile de cazare din stațiunile montane se anunță a fi aproape la capacitate maximă pentru acest sfârșit de săptămână.

În acest moment avem cereri mari din punct de vedere al solicitărilor pe România. Atât Azuga, Bușteni, Predeal, Poiana Brașov, cât și Vatra Dornei, Băile Felix chiar, ori Herculane. Și asta pentru că își doresc să iasă, vacanța copiilor a picat într-un moment bun și suntem siguri că și faptul că numărul de cazuri a scăzut foarte mult, ajută”, a declarant Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

Operatorii din turism spun că Valea Prahovei ajunge în această perioadă undeva la 80-90% ca grad de ocupare. Acest lucru se datorează pieței din București, dar și constănțenilor, care merg aproape în fiecare weekend la munte, pentru activități sportive. Un hotel de patru stele din Predeal este ocupat la capacitate maxima până la mijlocul lunii februarie.

Reporter: Voiam să vă întreb dacă mai aveți camera libere pentru weekend-ul acesta 29-31 ianuarie.

Recepționer hotel: Nu mai avem disponibilitate.

Reporter: Nici pentru weekendul viitor?

Recepționer hotel: Nici pentru weekendul viitor.

Situația este similară și în zona Bran-Moieciu.

Proprietar pensiune: Nu mai avem liber, avem ocupat.

Reporter: Nici pentru weekend-ul viitor? 5-7 februarie?

Proprietar pensiune: Nu, avem ocupat până pe 14 februarie.

Stațiunile din județul Prahova rămân în topul preferințelor pentru vacanța de iarnă. Numărul mare de pârtii, cât și măsurile de protecție luate de operatorii din turism, i-au atras pe oameni și acum, în pandemie.

Și vremea se anunță tocmai bună pentru practicarea sporturilor de iarnă. Meteorologii anunță ninsori din această seară și până săptămâna viitoare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233