Live

Constănțenii își usucă rufele în public: între blocuri și la ferestre, obiectele vestimentare sunt lăsate în văzul tuturor

Cu rufele la vedere - așa s-au obișnuit să-și ducă traiul constănțenii. În multe cartiere din oraș, oamenii își usucă hainele în văzul tuturor, chiar dacă acest lucru, teoretic, nu este legal. Localnicii spun că sunt conștienți de imaginea dezolantă de ansamblu, dar de cele mai multe ori, nu au de ales.

Doamna Iuliana a locuit toată viața în orașul de la malul mării. Spune ca de când se știe, oamenii și-au uscat rufele în văzul tuturor.

Nu au unde să le pună probabil. Iar apartamentele astea, din câte știu, nu au uscător. Dacă ar avea un uscător… Nu e frumos, ca aspect, dar asta e”, spune doamna Iuliana.

De la prosoape la obiecte de lenjerie intimă, pe sârmele constănțenilor se găsește orice. În cartierele mai vechi ale orașului, oamenii au născocit, în timp, adevărate uscătorii în aer liber. Agățate la ferestre sau în fața blocului, rufele colorează peisajul urban și așa prea gri.

Constănțenii inventivi au creat adevărate mecanisme între ferestrele lor și copacii din cartier pentru a-și usca rufele. Chiar dacă acest lucru teoretic ar trebui să se pedepsească conform legii, practica este foarte des întâlnită în foarte multe dintre cartierele orașului.n

Imaginea dintre blocuri, cu sârme agățate de copaci și diferite obiecte vestimentare la uscat nu face cinste celui mai important oraș turistic al țării. Oamenii, însă se plâng că nu există soluții și trebuie să se adapteze cum pot.

Omul se adaptează situației de fapt. Nu e normal. Totuși, ar trebui să vină cineva cu niște idei”, spune un constănțean.

Consolarea unora este că asemenea practici sunt întâlnite peste tot în lume, iar dacă se întâmplă și la case mai mari, nu există motive reale de îngrijorare.

Și în alte țări se folosește, după câte am văzut la televizor. Și în Italia, Spania, e ceva obișnuit”, mai spune doamna Iuliana.

În 2013, a fost votată o lege care interzice uscarea rufelor în văzul tuturor. Autoritățile locale le atrag atenția oamenilor că aceste practici se sancționează cu amenzi de la 500 la 1000 de lei. Dar până când poliția va verifica fiecare alee și fiecare scară de bloc, oamenii vor continua să își usuce rufele așa cum au făcut generații întregi.

28 ianuarie 2021 - 09:59
X
De asta va freaga grija? Vedeți ca sunt alte lucruri i mai importantele rezolvat în oasulul asta De asta va freacă grija? Vedeți ca sunt lucruri mai importante decât astea
27 ianuarie 2021 - 12:30
Iulius
O stire de ***** . pasiti pe urmele celor de la replica , faceti concurență in prostie ?
27 ianuarie 2021 - 12:25
X
Cum adica unde? Iti cumperi un uscator de rufe, din acela care seamana cu masina de spalat. Dar noi preferam sa dam banii pe tigari si alcool. Sau pe mancare multa, multa, sa fie.
27 ianuarie 2021 - 12:12
Madalina
Si unde ar trebui sa le usuce?in casa cand intinzi haine pe stender faci umiditate si umiditate provoaca mucegai
27 ianuarie 2021 - 11:54
27 ianuarie 2021 - 11:18
Aura
Asa se procedeaza in toate orasele!Unde ar trebui sa-ti usuci rufele?Chiar daca unele blocuru sunt prevazute cu uscatoare,oricumnuau suficient loc ptr.calocatarii sa-si intinda rufele!
27 ianuarie 2021 - 11:18
MIhai
Asa si constructiile ilegale sau coruptia din spital nu conteaza! A da va luati tainul si taceti din gura!
27 ianuarie 2021 - 07:19
Popescu Bogdan
Sunteti interesati de rufe? Vedeti cum unii si-au luat ilegal teren in spatele blocului si au ridicat cocioabe in care stau incepand din priamavara pana in toamna, si-au extins apartamentele la parterul blocului ca si cum ar fi proprietatea lor. mergeti si vedeti la scoala Albatros...este plin de astfel de constructii , garaje ascunse intre copaci. Nimeni nu face nimic.
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Zile de iarnă, vreme de primăvară: razele soarelui i-au scos din case pe constănțeni pentru o plimbare pe malul mării

Soarele i-a scos din casă pe constănțeni. La amiază, pe faleză, era aproape plin. Pentru că nu a apucat să...

Condiții grele pentru piețarii Constănțeni: sunt nevoiți să lucreze în mirosuri greu de suportat și fără să li se pună la dispoziție un minim de confort

Străzi și trotuare murdare, mirosuri de nedescris și mult frig, asta îndură comercianții din unele piețe ale...

Zona Peninsulară a oraşului Constanţa a intrat în vizorul dezvoltatorilor imobiliari: comorile găsite subteran, transformate în muzee private

Zona Peninsulară a oraşului Constanţa a intrat în vizorul dezvoltatorilor imobiliari. Aceştia vin cu proiecte noi...

Șacalii au dat de furcă multor gospodării dobrogene: specialiștii de mediu atrag atenția că nu vânătoarea este soluția

Incidentele în care șacalii au pătruns în curțile oamenilor i-au făcut pe aceștia să se gândească tot mai...

Alianța Franceză Constanța s-a mutat în casă nouă: ambasadorul Franței în România, a inaugurat noul sediu de la malul mării

„Am onoarea de a inaugura aceasta nouă clădire a Alianței Franceze din Constanța”, a spus Laurence Auer,...

Delta Dunării, colțul de rai al turiștilor: tot mai mulți români, dar și străini și-au făcut deja rezervare pentru această vară

Delta Dunării este pentru mulți români, dar și străini o destinație unică. Turiștii găsesc aici mereu o oază...

Militar roman în mijlocul Africii: de patru luni, căpitanul Gabriel Sandu este într-o misiune specială în Mali

Căpitanul Gabriel Cătălin Sandu, membru al echipajului fregatei „Mărășești” este singurul militar român...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233