dobroge.tv

Live

Nu doar câinii își caută stăpâni, ci și iepurii: aceștia pot fi adoptați de la Grădina Zoologică a Delfinariului din Constanța

29 ianuarie 2021
Publicitate

După câinii fără stăpân acum și iepurii pot fi adoptați. Se întâmplă la Constanța, unde Grădina ZOO de la Delfinariu a anunțat pe internet că oferă spre adopție câțiva iepurași de talie pitică. Primii doritori au venit deja, iar câțiva urechiați au acum stăpâni noi.

Am văzut pe Facebookul dumneavoastră că aveți cinci iepurași de donat și am o fetiță de șase ani. Caut iepurași de nu știu când, dar nu găsesc în tot orașul! Vreau un iepuraș pentru ea și doi iepurași pentru o angajată de-a mea”, spune o constănțeancă.

De cum a aflat vestea, această doamnă a și venit la Zoo. Mânată de dorința fiicei ei de a avea un animăluț, aceasta a decis să adopte un iepuraș iar exemplul i-a fost urmat și de o prietenă.

Constănțeancă: Uite ăsta ce mic e! Eu l-aș fi vrut pe-acela gri, de-acolo

Reprezentant Zoo: Acesta gri? Vi-l dăm.

Constănțeancă: Deci pe acesta pot să-l las jos.

Iepurii, care sunt oferiți gratuit, provin de la un constănțean care nu a mai vrut să-i țină în apartament. Acesta i-a lăsat la grădina ZOO de la Delfinariu, iar acum angajații le caută stăpâni.

Este foarte importanta să le dați iarbă, fân. Să nu-i creșteți cu salată. Luați porumb, floarea soarelui, ovăz, orz. Este o regulă, FAG s-o țineți minte: Fân, Apă, Grăunţe”, a menționat Adrian Bîlbă, director Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Animalele se află în același țarc unde sunt și iepurii delfinariului. Conducerea s-a gândit să-i ofere și pe aceștia spre adopție, însă contra cost. Un exemplar ar putea scoate din buzunar între 10 și 20 de lei.

Sunt iepuri domestici, nu au regim de animal sălbatic și în consecință, am putea să-i vindem. Prețurile sunt mici, sunt prețuri modice, avem 60 de iepuri și ne dorim să reducem pe timpul iernii numărul acestora pentru a le asigura condiții mai bune”, a declarant Adrian Bîlbă, director Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

În ultimii ani, iepurii s-au transformat în adevărați companioni pentru mulți dintre români, în special pentru cei mici. Este un animal curat și mai ușor de îngrijit decât un câine.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233