dobroge.tv

Live

Constanța anului 2021: noroi, străzi neasfaltate și munți gunoaie în cartierul Kilometrul 4-5

02 februarie 2021
Publicitate

Un capăt de lume uitat. Este imaginea pe care un cartier de la marginea orașului o are. Printre buruieni și gunoaie, locuitorii cartierului se chinuie să își ducă traiul. De drumuri asfaltate nici nu poate fi vorba. Oamenii de aici speră ca, la un moment dat să aibă condiții demne e un oraș european.

Aceste imagini dezolante par din secolul trecut. Din păcate, însă, ele reflectă realitatea din Constanța anului 2021. La marginea orașului, oamenii trăiesc lângă un adevărat focar de infecție.

30 de ani. Atât a durat să se formeze o veritabilă groapă de gunoi de la periferia orașului. Locuitorii se plâng că, în special în sezonul cald, mirosul devine insuportabil.

Atunci când plouă, noroiul ajunge până la genunchi. Drumurile de acces aproape că nu există, iar locuitorii se văd nevoiți să caute diverse metode prin care își să își faciliteze accesul.

Bolizii parcați în noroaie fac parte din peisajul dezolant al acestei zone. Lipsa asfaltului și a infrastructurii nu i-a împiedicat pe unii șoferi să-și parcheze mașinile chiar în groapa de gunoi.

Oamenii care au locuit aici toată viața își amintesc cu nostalgie de vremurile apuse în care era o plăcere să te plimbi pe aceste străduțe.

Stau aici de 40 de ani. Asta a fost cea mai frumoasă stradă din Constanța. Se numește Theodor Speranția și era pietruită cu granit. Era o splendoare”, își amintește un constănțean.

Însă acum, acest peisaj datează de zeci de ani. Zona a rămas încremenită în timp și a fost uitată de autorități.

Vara sunt mirosuri. Când bate vântul vin peste niște mirosuri”, mai spune constănțeanul.

Sunt sătul până peste cap. De când am venit, numai aici am stat. Miroase câteodată de nu poți să deschizi nici geamurile din casă”, spune un constănțean.

Cei care au copii și-ar dori ca la un moment dat în cartier să apară și un loc de joacă, la un moment dat, iar copiii să nu se mai joace printre mașini.

În zonă nu există niciun loc de joacă. Și sunt foarte mulți copii. Dincoace, dacă vă duceți, sunt cred că 10 hectare pe care nu le folosește nimeni”, mai spune constănțeanul.

Însă în zonă sunt multe de făcut. Primii pași ar fi igienizarea locului, desființarea barăcilor improvizate și asfaltarea străzilor. Până când cartierul de la marginea orașului va beneficia de investiții, oamenii trebuie să îndure mirosul dintre mormanele de gunoi și condițiile de ev mediu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233