dobroge.tv

Live

CONSTĂNȚENII S-AU ÎNARMAT CU RĂBDARE ȘI ȘI-AU AȘTEPTAT RÂNDUL

Aglomerație la Casa de Pensii: zeci de constănțeni au așteptat în fața instituției

02 februarie 2021
Publicitate

Cozi interminabile la Casa de Pensii. Zeci de constănțeni au așteptat în fața instituției pentru a-și rezolva problemele. Din cauză că în interiorul clădirii poate intra doar un număr limitat de persoane, oamenii care stăteau la rând au avut nevoie de multă răbdare. Mulți nu știu că pot achita sau solicita anumite documente sau taxe și în mediul online, însă la ghișeu este mai simplu, spun aceștia.

Doamna Tatiana nu știe dacă poate sau nu să solicite anumite acte și de acasă. Așa că a venit la încă de la primele orele ale dimineții la Casa de Pensii.

Doamna Tatiana: Doresc să-mi trimită cuponul de pensii în altă locație. Mi-am schimbat casa și cam asta.

Reporter: Și lucrul acesta nu se poate rezolva online, de exemplu, ca să nu mai stați la coadă?

Doamna Tatiana: Nu știu, chiar nu știu. Dar probabil că da.

Ca ea sunt alte câteva zeci de constănțeni. Mulți preferă să meargă direct la ghișeu pentru a-și rezolva problemele.

Nu este săptămână fără să nu existe vreo coadă la Casa de Pensii. Astăzi, în fața instituției așteptau aproximativ 30 de persoane.

Oamenii spun că motivul pentru care se formează cozi este și din cauza organizării deficitare.

Este proastă organizarea. La un moment dat cred că merge foarte bine treaba dacă nu ar intra lumea peste rând și dacă s-ar face exact cum sunt la plătit impozite. Sunt casele acelea care îți dau câte un bon de ordine automat. Știi la ce ghișeu să intri”, spune un constănțean.

Trebuie să stăm în frig, în ploaie, trebuie să stai. La mila lui Doamne-Doamne. Trebuie să stăm, nu avem ce face. Până la Doamne-Doamne stăm la mila lor pentru un ajutor de înmormântare”, spun două constănțence aflate la coadă.

O altă cauză pentru care aproape în fiecare zi este aglomerație la Casa de Pensii ar fi și lipsa angajaților.

„Probabil nu sunt suficienți funcționari publici și mai este și situația cu COVID-ul, de trebuie să stăm la o anumită distanță și cozile par mai mari decât în realitate. Dar întotdeauna la Casa de Pensii a fost așa. Nu e nicio minune. De frig, sigur că îmi este. Mi-au înghețat picioarele, mâinile le țin cum le țin”, spune doamna Tatiana.

Mai mult, pentru a fi siguri că au toate actele la ei, constănțenii au adus toate documentele din casă, pentru a nu mai fi nevoiți să mai facă un drum.

Nu știm cum se face cu ajutorul de înmormântare online. Că trebuie actul de deces, cupon, factură. Nu știu, am luat de acasă șapte certificate de naștere, de căsătorie. Dacă deschid portbagajul e toată arhiva statului acolo. Că am zis să le iau la mine, să nu mă mai întorc până acasă. Ce fac? Plec acasă și când mă întorc iau coada de la capăt?”, spune o constănțeancă.

De cealaltă parte, reprezentanții Casei de Pensii Constanța îi anunță din nou pe oameni că pot solicita sau transmite documentele necesare și online sau prin poștă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233