dobroge.tv

Live

„Parcare” printre noroaie într-un cartier din Tomis III: oamenii se plâng că de multe ori rămân cu mașinile blocate acolo

03 februarie 2021
Publicitate

Constanța se confruntă cu un uriaș deficit al locurilor de parcare - este o realitate pe care o știm cu toții, șoferii se confruntă zilnic cu această problemă, iar autoritățile o cunosc. Și unde există spații care ar putea fi valorificate, încă nu s-a făcut nimic. Într-o zonă din Tomis III, constănțenii își parchează mașinile printre noroaie, după ce parcarea nu a fost amenajată pentru că acolo se dorea construcția unei biserici. Primăria promite că problema va fi rezolvată.

Ceea ce se poate observa în imagini ar trebui să fie un fel de parcare. În lipsa unui spațiu amenajat, oamenii sunt nevoiți să-și parcheze mașinile printre noroaie.

Terenul este în Tomis III, în zona blocurilor M4, la câțiva zeci de metri de strada Soveja și aproape de importante instituții constănțene. În lipsa locurilor de parcare, șoferii sunt nevoiți să apeleze la porțiunea de pământ pentru a-și lăsa mașinile. Și nu de puține ori apar probleme.

Alaltăieri, în groapa aia, căzuse un BMW, cu o doamnă înăuntru. Până a venit să-l tragă cu o mașină 4x4. Dar cum erau de mozgoliți”, spune un constănțean.

Sunt constănțeni care nu se încumetă să intre cu mașinile în noroaiele din fața blocurilor în care locuiesc. Așa că sunt nevoiți să se plimbe prin cartier până găsesc un loc de parcare.

N-am curaj și asta e. E păcat că e o zonă centrală a Constanței, vorbesc de zonă imobiliară, cerută, căutată. Dar dacă aș veni cu un client aici ar fugi mâncând pământul”, spune o constănțeancă.

Cum să aibă curaj că rămân aici. Eu am noroc că e mașina 4x4 și de aia mai intru”, spune un constănțean.

Povestea terenului din zona blocurilor M4 s-a împărțit, în ultimii ani, între constănțeni, Arhiepiscopie și instanță.

A vrut să facă biserica, care e pe trotuar, după Tomis și să o aducă aici. Cetățenii s-au unit, s-au împotrivit, a astupat gaura înapoi, că ăsta a fost inițial un părculeț de copii. A astupat gaura înapoi și așa este de doi ani de zile”, mai spune constănțeanul.

Reporter: Ați fost nevoit vreodată să parcați în acea zonă?

Constănțean: Da, normal. Dar nu mai ieși de acolo. Am stat trei zile și n-am mai ieșit.

Municipalitatea spune că va căuta soluții pentru a rezolva problema.

Lucrurile nu vor rămâne așa. Vom lua măsuri pentru ca acest spațiu să redevină parcare, iar locuitorii din acea zonă să-și poată lăsa mașinile în condiții decente”, scria Primăria Constanța pe o rețea de socializare.

Dacă ar face cum ar face pe Tulcei parcarea aceea, ar fi super. Sunt foarte multe mașini și nu au loc”, spune un constănțean.

Ar fi bine să facă parcarea. Că uitați ce noroi și ce gropi sunt și ce apă și ce nenorocire e aici”, spune un alt constănțean.

Terenul din zona blocurilor M4 din Tomis III nu este singurul care se prezintă într-o stare deplorabilă. În cartierul Palazu Mare, de pildă, sunt străzi întregi care nu au văzut asfaltul, spre nemulțumirea constănțenilor care locuiesc acolo.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233