dobroge.tv

Live

Se relansează sezonul de croazieră: 26 de nave, maritime și fluviale, sunt așteptate în Portul Constanța

05 februarie 2021
Publicitate

Sezonul de croaziere 2021 va începe pe 1 mai în Constanța. Atunci, nava maritimă Artania, sub pavilion Bahamas, care are o capacitate de 1000 de pasageri va acosta în Portul Constanța. În total, 26 de nave, maritime și de croazieră și-au anunțat sosirea în portul orașului nostru. Pe de altă parte, în contextul pandemiei, specialiștii vorbesc despre un nou tip de turism de croazieră - cel de testare.

2014 a fost anul de glorie al croazierelor în Portul Constanța. Nu mai puțin de 95 de nave au ajuns atunci în dana de pasageri a portului constanța. Miile de turiști aveau parte de numeroase surprize, fiind primiți cu muzică de fanfară.

După acel an, ușor-ușor, s-a înregistrat o scădere a numărului de nave de croazieră care au ales Portul Constanța. Și nu s-a întâmplat asta numai aici. Numeroase porturi au fost afectate fie de tensiunile geopolitice, fie de criza refugiaților. Însă, de departe cea mai mare criză în turismul de croazieră a fost cauzată de pandemie. Absolut nicio navă de pasageri nu a acostat în Portul Constanța în 2020, toate programările fiind anulate. 2021 vine, însă, cu speranțe.

Noi avem programate pentru anul acesta, anunțate 26 de nave, dintre care 17 maritime și nouă fluviale. Aceasta este o programare care să sperăm că se vor ține, având în vedere COVIDul. Au fost nave care au anulat”, a declarat Florin Goidea, director general Administrația Porturilor Maritime Constanța

Până acum, în Portul Constanța și-au anunțat sosirea nave de pasageri sub pavilion Malta, Bahamas sau Elveția.

Iar cele 26 de nave au, împreună, o capacitate de peste 10 mii de pasageri. Anul acesta, însă, specialiștii se așteaptă la un nou tip de turism de croazieră pe Marea Neagră- cel de testare, în contextul pandemiei. Iar asta ar însemna și ca navele să aibă o capacitate de pasageri redusă până la jumătate. Chiar și în aceste condiții, câteva mii de turiști sunt așteptați în Portul Constanța.

S-au luat măsuri extraordinare la bordul navelor, astfel încât se face check in-ul distanțat, cabine separate, ventilații deosebite. Deci o siguranță mare. La fel, controlul medical, foarte amănunțit al pasagerilor”, a mai declarat Florin Goidea, director general Administrația Porturilor Maritime Constanța.

„Măsurile de siguranță, atât la bord, îmbarcare, debarcate cât și pe toată durata croazierei, sunt deosebit de bine organizate. Trebuie luate în considerare toate riscurile. Trebuiesc analizate toate scenariile și cu siguranță văzut impactul pe care îl va avea, atât asupra celor care călătoresc, asupra echipajelor, dar și asupra localităților unde oprește nava”, a declarat Cristian Bărhălescu, agent de turism.

Pe de altă parte, însă, agenții de turism susțin că românii nu mai sunt atât de dornici să plece în croaziere. Rezervările pentru astfel de nave au scăzut considerabil, mai ales în anul trecut.

În întreaga perioadă de pandemie nu am avut solicitări în agențiile de turism pentru acest produs. Și credem că este produsul turistic care își va reveni cel mai greu”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

Totuși, chiar dacă românii nu mai cumpără un astfel de serviciu, Portul Constanța stă foarte bine la acest capitol, comparativ cu celelalte porturi din Marea Neagră.

Noi suntem lideri privind navele de croazieră și sperăm să fim și în această perioadă de pandemie și chiar și la anul. Portul Constanța totdeauna a fost o atracție pentru turism. Având în vedere Cetatea Tomis, Delta Dunării și celelalte obiective”, a declarat Florin Goidea, director general Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Portul Constanța deține directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre și împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna promovează relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră. De altfel, 12 nave și-au făcut rezervări pentru anul 2022 în Portul Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233