dobroge.tv

Live

Zeci de constănțeni au stat la coadă, în frig, la ANAF: în interior au avut voie doar câteva persoane, așa că afară s-a aglomerat

15 februarie 2021
Publicitate

La coadă în frig. Așa au stat zeci de constănțeni astăzi în față la ANAF. Din cauza pandemiei în interior au avut voie doar câteva persoane, motiv pentru care cei care așteptau afară și-au pierdut răbdarea. Mai mult, sunt revoltați că s-au trezit peste noapte cu conturile blocate fără nici un avertisment.

Începutul de săptămână aduce de fiecare dată cozi în fața instituțiilor. De exemplu, la ANAF încă de la primele ore ale dimineții oamenii s-au așezat la rând pentru a-și achita anumite datorii sau pentru a-și rezolva problemele.

Nu este zi lucrătoare fără vreo coadă la o instituție a statului. Oamenii stau și pe -3 grade pentru a-și rezolva problemele.

Constănțenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea socială. Mai mult decât atât, în interiorul instituției nu au voie să intre decât un număr limitarea de persoane.

Acestea se pare că sunt și motivele pentru care se creează cozi.

Problema este alta. Că noi ne grăbim și nu merge treaba repede. Asta e problema. Trebuie să facă ceva în așa fel încât să meargă treaba repede. Trebuie cineva care să se ocupe pentru a merge treburile astea repede. De ce să stau eu trei-patru ore dacă am venit aici? Trebuie să fac o cerere aici, trebuie să mă duc la Casa de Asigurări, acolo altă cerere și așa mai departe. Trebuie să mă duc la trezorerie să plătesc niște bani. Dar unde? Aici? Nici nu știu unde”, spune un constănțean.

Trebuie să scăpăm de cozile astea cumva. Dar asta este situația”, spune o constănțeancă.

Reporter: Ce părere aveți de cozile astea de care nu mai scăpăm?

Constănțean: O să fie așa încă mult timp. Nu se caută soluții. Plus COVID-ul. Că dacă nu era COVID-ul, eram înăuntru, nu înghețam de frig. Acum din cauza COVID-ului, cu distanțarea asta socială.

De asemenea, constănțenii care au venit astăzi la ANAF spun că s-au trezit peste noapte și cu somații pentru de plata unor datorii.

Dimineață m-am trezit pe telefon cu un SMS, CEC-ul Constanța îmi reținuse fără cardul de folosire, 27 de lei. Și când m-am dus mi-a spus că pentru deschidere de dosar de poprire întrucât am datorie 571 de lei”, spune o constănțeancă.

Ne blochează conturile fără să ne anunțe și pe noi: Vedeți că pe data cutare trebuie să vă duceți sau până pe data cutare trebuie să vă duceți să plătiți. Pur și simplu, se opresc conturile și la revedere. Dacă mori de foame, mori de foame. Asta e viața”, spune un constănțean.

Reamintim că pentru a evita aglomerațiile, toate instituțiile publice au pus la dispoziția constănțenilor și varianta de plată online.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233