dobroge.tv

Live

Propuneri pentru un oraș mai curat: fără mizerie pe străzi, covoare bătute între blocuri sau rufe întinse în văzul tuturor

17 februarie 2021
Publicitate

Mizeria de pe jos, mașinile și covoarele spălate pe domeniul public dar și rufele întinse la uscat în văzul tuturor ar putea deveni istorie. Pe masa Primăriei se află o serie de propuneri care ar schimba imaginea pe care Constanța o are la acest moment. Municipalitatea speră ca aceste reglementări să ducă, în timp la un oraș mai curat și mai primitor pentru turiști.

În cartierul Tomis Nord, la mai toate scările de bloc sunt bare de bătut covoare. De o viață, cetățenii de aici își curăță covoarele între blocuri.

Cei care stau aici, vin și bat aici. Nu poți să-i oprești. E normal să bată”, spune un constănțean.

Chiar dacă metoda este una învechită, locuitorii cartierului s-au obișnuit cu aceste tehnici și spun că este greu să se dezvețe. Iar cum în zonă stau mulți pensionari, nu toți își permit să se ducă la curățătorie.

Să se ducă la spălătorie, cu 60 de lei metrul pătrat, altă variantă nu are. Așa am crescut. Suntem obișnuiți cu asta. Nu cred că ar fi poluarea mare, în comparație cu mașinile”, spune un constănțean.

Conform proiectului, nu ar mai fi permisă curățarea covoarelor între blocuri. Proiectul prevede sancțiuni și pentru cei care își usucă rufele în spațiul public.

Iar acesta este doar începutul. În propunere, sunt prevăzute sancțiuni pentru cei care aruncă pe jos, scuipă sau distrug bunurile publice.

Și împrăștierea deșeurilor pe domeniul public ar putea fi sancționată. De exemplu, dacă unei persoane îi scapă din greșeală un bun în pubela de gunoi, iar pentru a-l recupera trebuie să răscolească, acesta ar risca amenzi conform noilor reglementări.

Nici șoferii nu vor fi scutiți de sancțiuni. Dacă hotărârea se aprobă, cei care transportă în condiții necorespunzătoare materiale care murdăresc zona carosabilă ar putea fi amendați. În prezent, proiectul se află în dezbatere publică până în 17 martie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233