dobroge.tv

Live

Locuitorii din Cernavodă, petiție pentru recuperarea autoscarei adusă la Constanța: „Sperăm să nu mergem din eroare în eroare”

22 februarie 2021
Publicitate

Locuitorii din Cernavodă s-au mobilizat după ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a decis relocarea autoscării din orașul lor în Constanța. Sute de oameni au semnat o petiție prin care cer să li se înapoieze autospeciala. De când a fost adusă în Constanța, autoscara a fost folosită la incendii la subsol sau la parter.

Singura autoscară care a intervenit săptămâna trecută la incendiul de pe bulevardul Mamaia a fost cea de la subunitatea de pompieri Palas. A fost cea mai apropiată, fiindcă autospeciala de la detașamentul de pe strada Mircea, din oraș, este defectă de mai bine de un an. Din cauza incendiului, dar și a lipsei de resurse, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a decis ca autoscara de la Cernavodă să fie relocată în Constanța. Printr-un efect de domino, pe cernavodeni o să-i servească autoscara din Medgidia. Lucru cu care oamenii nu sunt deloc de acord.

Orașul Cernavodă este prevăzut cu două reactoare nucleare și un depozit intermediar de deșeuri radioactive, o ecluză, patru poduri care fac legătura între Dobrogea și restul țării și destule imobile înalte. Nu înțelegem de ce au luat această decizie, știind că Cernavodă este un punct critic. Sperăm să nu mergem din eroare în eroare”, a declarat Alexandru Tudor, inițiatorul petiției.

Nemulțumiți de această decizie, aproximativ 400 de locuitori din Cernavodă au semnat o petiție care li se adresează autorităților din județ.

O vom depune online azi pentru soluționarea situației, către ISU și Prefectura Constanța”, a mai declarat Alexandru Tudor, inițiatorul petiției.

Ca ultim argument, oamenii spun că Cernavodă are cea mai rapidă ieșire la autostradă, în caz de necesitate.

Dacă mâine se aruncă un cernavodean din calea flăcărilor de la etajul trei sau patru și moare, e mai bine? Sau dacă trebuie folosită pentru un acoperiș înalt?”, au scris localnicii în petiție.

În tot județul Constanța există doar trei autoscări funcționale: două în municipiul-reședință de județ și o a treia la Medgidia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233