Live

Locuitorii din Cernavodă, petiție pentru recuperarea autoscarei adusă la Constanța: „Sperăm să nu mergem din eroare în eroare”

Locuitorii din Cernavodă s-au mobilizat după ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a decis relocarea autoscării din orașul lor în Constanța. Sute de oameni au semnat o petiție prin care cer să li se înapoieze autospeciala. De când a fost adusă în Constanța, autoscara a fost folosită la incendii la subsol sau la parter.
Publicat pe 22 februarie 2021

Singura autoscară care a intervenit săptămâna trecută la incendiul de pe bulevardul Mamaia a fost cea de la subunitatea de pompieri Palas. A fost cea mai apropiată, fiindcă autospeciala de la detașamentul de pe strada Mircea, din oraș, este defectă de mai bine de un an. Din cauza incendiului, dar și a lipsei de resurse, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a decis ca autoscara de la Cernavodă să fie relocată în Constanța. Printr-un efect de domino, pe cernavodeni o să-i servească autoscara din Medgidia. Lucru cu care oamenii nu sunt deloc de acord.

Orașul Cernavodă este prevăzut cu două reactoare nucleare și un depozit intermediar de deșeuri radioactive, o ecluză, patru poduri care fac legătura între Dobrogea și restul țării și destule imobile înalte. Nu înțelegem de ce au luat această decizie, știind că Cernavodă este un punct critic. Sperăm să nu mergem din eroare în eroare”, a declarat Alexandru Tudor, inițiatorul petiției.

Nemulțumiți de această decizie, aproximativ 400 de locuitori din Cernavodă au semnat o petiție care li se adresează autorităților din județ.

O vom depune online azi pentru soluționarea situației, către ISU și Prefectura Constanța”, a mai declarat Alexandru Tudor, inițiatorul petiției.

Ca ultim argument, oamenii spun că Cernavodă are cea mai rapidă ieșire la autostradă, în caz de necesitate.

Dacă mâine se aruncă un cernavodean din calea flăcărilor de la etajul trei sau patru și moare, e mai bine? Sau dacă trebuie folosită pentru un acoperiș înalt?”, au scris localnicii în petiție.

În tot județul Constanța există doar trei autoscări funcționale: două în municipiul-reședință de județ și o a treia la Medgidia.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Zona Pescărie, îngropată în gunoaie: sticle goale, ambalaje și mucuri de țigară se zăresc la tot pasul

Pet-uri, materiale textile, ambalajele alimentare precum și mucurile de țigară au format un covor peste ceea ce în...

Matteo Damaschin, elev al Colegiului Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, la cârma Comandamentului Flotei pentru o zi

Cârma Comandamentului Flotei a fost „predată” unui elev de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan...

Răsfăț pentru doamne și domnișoare în luna mărțișorului: lucrătorii din HoReCa au pregătit oferte și pachete promoţionale

Pandemia și-a pus serios amprenta pe domeniul HoReCa. Hotelierii dar și patronii de restaurante au fost puternic...

Centrul istoric al Constanței „luat la pas” de studenții străini prin programul City Tour Erasmus

Centrul istoric al Constanței nu și-a pierdut farmecul de altădată, în ciuda indiferenței autorităților care au...

Organizatorii Neversea vin cu soluții pentru siguranța festivalierilor: testarea rapidă a participanților, una dintre propuneri

Fanii celui mai mare festival de pe plajă din România au ales data în care să înceapă distracția! A patra...

Zile de iarnă, vreme de primăvară: razele soarelui i-au scos din case pe constănțeni pentru o plimbare pe malul mării

Soarele i-a scos din casă pe constănțeni. La amiază, pe faleză, era aproape plin. Pentru că nu a apucat să...

Condiții grele pentru piețarii Constănțeni: sunt nevoiți să lucreze în mirosuri greu de suportat și fără să li se pună la dispoziție un minim de confort

Străzi și trotuare murdare, mirosuri de nedescris și mult frig, asta îndură comercianții din unele piețe ale...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233