Live

MÂNDRIA CONSTANȚEI

De la vis, la realitate. La doar 21 de ani, constănțeanul Alexandru Paliciuc este campion național la haltere și mecanic pe Fregata Mărășești

Are 21 de ani și de aproape 10 ani ridică greutăți în sala de forță. Antrenamentele zilnice, determinarea și perseverența în atingerea scopului l-au făcut campion național. Alexandru Paliciuc își reprezintă orașul și țara pe podium, iar cariera militară îl definește. Cu seriozitatea unui campion adevărat, acesta îmbină în cel mai echilibrat mod hobby ul și meseria de mecanic pe Fregata Mărășești.
Publicat pe 22 februarie 2021

Are forță și o minte ageră, este curajos și a reușit să împletească pasiunea cu meseria în cel mai productiv mod posibil: campion la haltere și mecanic la Forțele Navale Române. Alexandru Paliciuc este un tânăr constănțean care a reușit performanțe naționale la unul din sporturile de forță, ridicarea de greutăți, și totodată este la începutul unei cariere militare de succes. La numai 21 de ani acesta își reprezintă cu onoare orașul și țara pe podium.

De mic copil mă uitam la haltere cu tatăl meu și a văzut că îmi dau interesul pentru așa ceva și îmi place și a vorbit cu un antrenor, care aparent stătea pe aceeași stradă cu mine. A vorbit cu el, m-a adus la sală. Eram un copil mai grăsuț așa. Antrenorul mi-a spus că am și structură pentru acest sport”, a declarat Alexandru Paliciuc, campion la haltere.

Din 2012, Alexandru participă la concursuri de haltere şi de fiecare dată reuşeşte să se claseze pe podium. Rezultatul cel mai bun a fost în 2019, când a câştigat titlul de triplu campion naţional la categoria 89 kg și aceasta este și cea mai frumoasă amintire pentru el. Anul îi face cinste pentru că tot în perioada aceea a reușit să treacă probele sportive și teoretice și să facă parte din echipa militară de pe Fregata "Mărășești".

Peste doi-trei ani de zile, visul meu este să fiu maistru militar și în același timp să continui cariera sportivă pentru că din 2012 până acum, singura pauză pe care am făcut-o de la antrenamente a fost cât am fost în centrul militar. În rest, m-am antrenat constant”, a mai declarat Alexandru Paliciuc, campion la haltere.

A ajuns pe Fregata Mărășești în urmă cu un an și jumătate, iar aceasta i-a devenit o nouă casă pentru că atunci când nu este în sala de forță să se antreneze, este la muncă. Din februarie 2020 ocupă funcția de mecanic la bordul fregatei, iar alături de colegi a luat piept și cu deprinderile marinărești.

Este bine pentru noi, pentru Armată face publicitate frumoasă, dar momentan este nou. Mai are de învățat multe, dar se acomodează ușor-ușor. Totul merge spre bine”, a declarat Cornel Cârstocea, colegul campionului.

În perioada următoare, campionul național la haltere spune că se va antrena mai mult și de asemenea va munci mai mult pentru ca în trei ani să ajungă maistru militar pe Fregata Mărășești. Pasiunea, perseverența și determinarea sunt cele trei calități care îl împing către reușite profesionale.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Zona Pescărie, îngropată în gunoaie: sticle goale, ambalaje și mucuri de țigară se zăresc la tot pasul

Pet-uri, materiale textile, ambalajele alimentare precum și mucurile de țigară au format un covor peste ceea ce în...

Matteo Damaschin, elev al Colegiului Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, la cârma Comandamentului Flotei pentru o zi

Cârma Comandamentului Flotei a fost „predată” unui elev de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan...

Răsfăț pentru doamne și domnișoare în luna mărțișorului: lucrătorii din HoReCa au pregătit oferte și pachete promoţionale

Pandemia și-a pus serios amprenta pe domeniul HoReCa. Hotelierii dar și patronii de restaurante au fost puternic...

Centrul istoric al Constanței „luat la pas” de studenții străini prin programul City Tour Erasmus

Centrul istoric al Constanței nu și-a pierdut farmecul de altădată, în ciuda indiferenței autorităților care au...

Organizatorii Neversea vin cu soluții pentru siguranța festivalierilor: testarea rapidă a participanților, una dintre propuneri

Fanii celui mai mare festival de pe plajă din România au ales data în care să înceapă distracția! A patra...

Zile de iarnă, vreme de primăvară: razele soarelui i-au scos din case pe constănțeni pentru o plimbare pe malul mării

Soarele i-a scos din casă pe constănțeni. La amiază, pe faleză, era aproape plin. Pentru că nu a apucat să...

Condiții grele pentru piețarii Constănțeni: sunt nevoiți să lucreze în mirosuri greu de suportat și fără să li se pună la dispoziție un minim de confort

Străzi și trotuare murdare, mirosuri de nedescris și mult frig, asta îndură comercianții din unele piețe ale...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233