dobroge.tv

Live

MÂNDRIA CONSTANȚEI

De la vis, la realitate. La doar 21 de ani, constănțeanul Alexandru Paliciuc este campion național la haltere și mecanic pe Fregata Mărășești

22 februarie 2021
Publicitate

Are 21 de ani și de aproape 10 ani ridică greutăți în sala de forță. Antrenamentele zilnice, determinarea și perseverența în atingerea scopului l-au făcut campion național. Alexandru Paliciuc își reprezintă orașul și țara pe podium, iar cariera militară îl definește. Cu seriozitatea unui campion adevărat, acesta îmbină în cel mai echilibrat mod hobby ul și meseria de mecanic pe Fregata Mărășești.

Are forță și o minte ageră, este curajos și a reușit să împletească pasiunea cu meseria în cel mai productiv mod posibil: campion la haltere și mecanic la Forțele Navale Române. Alexandru Paliciuc este un tânăr constănțean care a reușit performanțe naționale la unul din sporturile de forță, ridicarea de greutăți, și totodată este la începutul unei cariere militare de succes. La numai 21 de ani acesta își reprezintă cu onoare orașul și țara pe podium.

De mic copil mă uitam la haltere cu tatăl meu și a văzut că îmi dau interesul pentru așa ceva și îmi place și a vorbit cu un antrenor, care aparent stătea pe aceeași stradă cu mine. A vorbit cu el, m-a adus la sală. Eram un copil mai grăsuț așa. Antrenorul mi-a spus că am și structură pentru acest sport”, a declarat Alexandru Paliciuc, campion la haltere.

Din 2012, Alexandru participă la concursuri de haltere şi de fiecare dată reuşeşte să se claseze pe podium. Rezultatul cel mai bun a fost în 2019, când a câştigat titlul de triplu campion naţional la categoria 89 kg și aceasta este și cea mai frumoasă amintire pentru el. Anul îi face cinste pentru că tot în perioada aceea a reușit să treacă probele sportive și teoretice și să facă parte din echipa militară de pe Fregata "Mărășești".

Peste doi-trei ani de zile, visul meu este să fiu maistru militar și în același timp să continui cariera sportivă pentru că din 2012 până acum, singura pauză pe care am făcut-o de la antrenamente a fost cât am fost în centrul militar. În rest, m-am antrenat constant”, a mai declarat Alexandru Paliciuc, campion la haltere.

A ajuns pe Fregata Mărășești în urmă cu un an și jumătate, iar aceasta i-a devenit o nouă casă pentru că atunci când nu este în sala de forță să se antreneze, este la muncă. Din februarie 2020 ocupă funcția de mecanic la bordul fregatei, iar alături de colegi a luat piept și cu deprinderile marinărești.

Este bine pentru noi, pentru Armată face publicitate frumoasă, dar momentan este nou. Mai are de învățat multe, dar se acomodează ușor-ușor. Totul merge spre bine”, a declarat Cornel Cârstocea, colegul campionului.

În perioada următoare, campionul național la haltere spune că se va antrena mai mult și de asemenea va munci mai mult pentru ca în trei ani să ajungă maistru militar pe Fregata Mărășești. Pasiunea, perseverența și determinarea sunt cele trei calități care îl împing către reușite profesionale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233