dobroge.tv

Live

Roata panoramică va dispărea din Constanța: au început lucrările de demolare

23 februarie 2021
Publicitate

Adio, roată panoramică. Au început lucrările de demontare a utilajului de agrement. Inaugurată de mai puțin de un an, roata va fi ușor ușor desființată, deoarece amplasarea acesteia ar fi ilegală. Mai mult, Tomis Eye nu mai avea autorizație de funcționare încă din luna noiembrie. În locul ei va fi organizare de șantier pentru că în zonă vor fi amplasate echipamente pentru viitoare proiecte ale orașului.

Dacă mâine declarăm câștigătorul și într-o lună semnăm contractual si începem, demarăm execuția acolo trebuie să fie organizare de șantier, acolo unde este roata. Adică constructorul trebuie să ducă acolo echipamentele necesare. Este un traseu cu aviz de la mediu cu tot”, declara Vergil Chițac, primarul Constanței, la 16 februarie 2021.

24 februarie este termenul dat de primăria Constanța firmei pentru dezasamblarea roții. În spatele acestui amplasament au stat mai multe nereguli. De exemplu, nu au fost respectate reglementările Planului Urbanistic General.

Acolo a fost un viciu clar. Adică nu era normal să se dea pentru activitatea asta, în zona aia. Las la o parte faptul că nu s-a cerut urbanismului un punct de vedere pentru că în momentul când asamblezi și pui acolo ditamai roata, este ca și când ai face un bloc. Nu se poate să nu ai aviz de la urbanist”, declara Vergil Chițac, primarul Constanței, la 16 februarie 2021.

Mai mult decât atât, autoritățile locale spun că autorizația de funcționare, care a fost emisă în vara anului 2020, a expirat pe 1 noiembrie. De atunci ea nu a mai fost prelungită. Operatorul economic a trimis o solicitare pentru continuarea activității într-o altă zonă apropiată de Marea Neagră. Însă, potrivit reprezentanților municipalității, relocarea utilajului de agrement nu se poate realiza, pentru că nu a fost identificată nici o zonă situată pe domeniul public al orașului cu același potențial comercial și turistic.

Reprezentantul societății care deține roata a transmis sâmbătă, 20 februarie, și un ultim mesaj pe pagina de socializare. „Luminile noastre au luminat Constanța pentru ultima oara. A fost frumos și va mulțumim, vouă, celor ce ne-au vizitat, celor cu care am făcut selfie-uri și celor ce ne-au îndrăgit”. 

Roata panoramică avea o înălțime de 36 de metri și 26 de gondole, dintre care una destinată persoanelor cu dizabilități, iar alta VIP-urilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233