Live

Roata panoramică va dispărea din Constanța: au început lucrările de demolare

Adio, roată panoramică. Au început lucrările de demontare a utilajului de agrement. Inaugurată de mai puțin de un an, roata va fi ușor ușor desființată, deoarece amplasarea acesteia ar fi ilegală. Mai mult, Tomis Eye nu mai avea autorizație de funcționare încă din luna noiembrie. În locul ei va fi organizare de șantier pentru că în zonă vor fi amplasate echipamente pentru viitoare proiecte ale orașului.
Publicat pe 23 februarie 2021

Dacă mâine declarăm câștigătorul și într-o lună semnăm contractual si începem, demarăm execuția acolo trebuie să fie organizare de șantier, acolo unde este roata. Adică constructorul trebuie să ducă acolo echipamentele necesare. Este un traseu cu aviz de la mediu cu tot”, declara Vergil Chițac, primarul Constanței, la 16 februarie 2021.

24 februarie este termenul dat de primăria Constanța firmei pentru dezasamblarea roții. În spatele acestui amplasament au stat mai multe nereguli. De exemplu, nu au fost respectate reglementările Planului Urbanistic General.

Acolo a fost un viciu clar. Adică nu era normal să se dea pentru activitatea asta, în zona aia. Las la o parte faptul că nu s-a cerut urbanismului un punct de vedere pentru că în momentul când asamblezi și pui acolo ditamai roata, este ca și când ai face un bloc. Nu se poate să nu ai aviz de la urbanist”, declara Vergil Chițac, primarul Constanței, la 16 februarie 2021.

Mai mult decât atât, autoritățile locale spun că autorizația de funcționare, care a fost emisă în vara anului 2020, a expirat pe 1 noiembrie. De atunci ea nu a mai fost prelungită. Operatorul economic a trimis o solicitare pentru continuarea activității într-o altă zonă apropiată de Marea Neagră. Însă, potrivit reprezentanților municipalității, relocarea utilajului de agrement nu se poate realiza, pentru că nu a fost identificată nici o zonă situată pe domeniul public al orașului cu același potențial comercial și turistic.

Reprezentantul societății care deține roata a transmis sâmbătă, 20 februarie, și un ultim mesaj pe pagina de socializare. „Luminile noastre au luminat Constanța pentru ultima oara. A fost frumos și va mulțumim, vouă, celor ce ne-au vizitat, celor cu care am făcut selfie-uri și celor ce ne-au îndrăgit”. 

Roata panoramică avea o înălțime de 36 de metri și 26 de gondole, dintre care una destinată persoanelor cu dizabilități, iar alta VIP-urilor.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Zona Pescărie, îngropată în gunoaie: sticle goale, ambalaje și mucuri de țigară se zăresc la tot pasul

Pet-uri, materiale textile, ambalajele alimentare precum și mucurile de țigară au format un covor peste ceea ce în...

Matteo Damaschin, elev al Colegiului Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, la cârma Comandamentului Flotei pentru o zi

Cârma Comandamentului Flotei a fost „predată” unui elev de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan...

Răsfăț pentru doamne și domnișoare în luna mărțișorului: lucrătorii din HoReCa au pregătit oferte și pachete promoţionale

Pandemia și-a pus serios amprenta pe domeniul HoReCa. Hotelierii dar și patronii de restaurante au fost puternic...

Centrul istoric al Constanței „luat la pas” de studenții străini prin programul City Tour Erasmus

Centrul istoric al Constanței nu și-a pierdut farmecul de altădată, în ciuda indiferenței autorităților care au...

Organizatorii Neversea vin cu soluții pentru siguranța festivalierilor: testarea rapidă a participanților, una dintre propuneri

Fanii celui mai mare festival de pe plajă din România au ales data în care să înceapă distracția! A patra...

Zile de iarnă, vreme de primăvară: razele soarelui i-au scos din case pe constănțeni pentru o plimbare pe malul mării

Soarele i-a scos din casă pe constănțeni. La amiază, pe faleză, era aproape plin. Pentru că nu a apucat să...

Condiții grele pentru piețarii Constănțeni: sunt nevoiți să lucreze în mirosuri greu de suportat și fără să li se pună la dispoziție un minim de confort

Străzi și trotuare murdare, mirosuri de nedescris și mult frig, asta îndură comercianții din unele piețe ale...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233