Live

Sărbătoarea iubirii, celebrată la Constanța: de la ciocolată la cadouri sofisticate, magazinele au pregătit oferte atractive

Constănțenii nu au uitat de sărbătoarea românească a iubirii. În ajun de Dragobete, magazinele au fost luate cu asalt de oamenii care au vrut să facă o surpriză plăcută partenerului. De la ciocolată la cadouri sofisticate, magazinele au pregătit oferte care mai de care mai atractive.

Adela profită de fiecare ocazie pentru a celebra dragostea. Tânăra nu s-a oprit doar la Valentine`s Day. De Dragobete, vrea să îi facă o surpriză dulce iubitului ei.

Adela: Pentru soțul meu am luat.

Reporter: De Valentine`s Day i-ați luat ceva?

Adela: I-am luat. Am zis că mâine măcar o ciocolată, că sunt Dragobetele românești.

Fiecare ocazie merită sărbătorită și vrea să răsplătească astfel micile gesturi pe care le face pentru ea.

Voiam să îl surprind eu. E prima oară când îi iau ceva de Dragobete. Până acum de ziua îndrăgostiților.”, mai spune Adela. 

Ziua de Dragobete se sărbătorește încă din cele mai vechi timpuri în cultura populară. În această zi, fetele se trezeau dis de dimineață pentru a se aranja. Atât fetele, cât și băieții trebuiau să fie veseli în această zi pentru a rămâne îndrăgostiți tot anul. Tot în ziua de Dragobete se spune că se făceau cele mai puternice farmece de dragoste de către fetele care doreau să se mărite în anul respectiv.

Și cei care nu au partenerul aproape sărbătoresc într-un fel sau altul. Cadouri sunt pentru toate gusturile și toate buzunarele.

Reporter: Când soțul nu era plecat obișnuiați să sărbătoriți Dragobete, Valentine`s Day?

Constănțeancă: Dragobete da, primeam ceva. Acum, când s-o întoarce.

Însă dragostea nu are nevoie de o zi anume pentru a fi celebrată. Alături de persoana potrivită, fiecare zi e o sărbătoare.

În fiecare zi se poate sărbători în cuplu”, spune o constănțeancă.

Inimioare, ciocolată sau șampanie, toate au fost pe listele îndrăgostiților constănțeni. Iar marile magazine au ținut pasul cu cererea.

S-au orientat către produsele de ciocolată. Se vând foarte bine și plușurile, toate păpușelele și elementele decorative sau elementele care sugerează sărbătoarea iubirii. Din vânzările pe care le avem, considerăm că suntem undeva aproximativ la nivelul anului trecut”, a declarat Cristian Năstase, manager magazin.

Conform legendei populare, Dragobete era fiul babei Dochia, un tânăr chipeş care obişnuia să seducă toate femeile care îi ieşeau în cale. În prezent, Dragobetele reprezintă pentru români simbolul autohton al dragostei.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Produse de igienă și alimente, oferite de Primăria Constanța începând de luni, persoanelor defavorizate

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială anunță că începând din data de...

În pandemie, la joacă: temperaturile ridicate și vremea frumoasă i-a scos din case pe părinți și copii

Așa a arătat vineri, locul de joacă de pe strada Adamclisi. Zeci de părinții împreună cu cei mici au ieșit din...

Târguri în pandemie: vizitatori puțini, cumpărături infime. Comercianților le este din ce în ce mai greu să-și plătească chiriile

Printre puținii vizitatori care au fost vineri dimineață la târg se numără și Iuliana. A venit din București...

Ziua femeii, în scenariul roșu: planurile doamnelor și domnișoarelor constănțene, date peste cap de creșterea ratei de incidență

Petreceri tematice, dans și multă distracție - așa era caracterizată, până nu de mult, ziua de 8 Martie....

Donație pentru Adăpostul pentru câini fără stăpân din Constanța: o tonă de hrană a ajuns joi, pentru cele aproape 200 de patrupede

„Avem o tonă de hrană uscată. Câinele este cel mai bun prieten al omului și este bine să facem o faptă bună...

Proiect propus de Senat: Cei care își parchează mașinile lângă unitățile de învățământ ar putea fi sancționați

Zonele din jurul școlilor sunt renumite pentru aglomerație, în special la orele de vârf. Un proiect de lege vrea...

Un constănțean vrea să reabiliteze o clădire din zona istorică: imobilul va fi transformat în boutique hotel cu 12 camere

Găurile din tavan, pereţii scorojiţi, sacii plini de gunoaie şi podelele rupte – este imaginea unei clădiri de...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233