dobroge.tv

Live

Sărbătoarea iubirii, celebrată la Constanța: de la ciocolată la cadouri sofisticate, magazinele au pregătit oferte atractive

23 februarie 2021
Publicitate

Constănțenii nu au uitat de sărbătoarea românească a iubirii. În ajun de Dragobete, magazinele au fost luate cu asalt de oamenii care au vrut să facă o surpriză plăcută partenerului. De la ciocolată la cadouri sofisticate, magazinele au pregătit oferte care mai de care mai atractive.

Adela profită de fiecare ocazie pentru a celebra dragostea. Tânăra nu s-a oprit doar la Valentine`s Day. De Dragobete, vrea să îi facă o surpriză dulce iubitului ei.

Adela: Pentru soțul meu am luat.

Reporter: De Valentine`s Day i-ați luat ceva?

Adela: I-am luat. Am zis că mâine măcar o ciocolată, că sunt Dragobetele românești.

Fiecare ocazie merită sărbătorită și vrea să răsplătească astfel micile gesturi pe care le face pentru ea.

Voiam să îl surprind eu. E prima oară când îi iau ceva de Dragobete. Până acum de ziua îndrăgostiților.”, mai spune Adela. 

Ziua de Dragobete se sărbătorește încă din cele mai vechi timpuri în cultura populară. În această zi, fetele se trezeau dis de dimineață pentru a se aranja. Atât fetele, cât și băieții trebuiau să fie veseli în această zi pentru a rămâne îndrăgostiți tot anul. Tot în ziua de Dragobete se spune că se făceau cele mai puternice farmece de dragoste de către fetele care doreau să se mărite în anul respectiv.

Și cei care nu au partenerul aproape sărbătoresc într-un fel sau altul. Cadouri sunt pentru toate gusturile și toate buzunarele.

Reporter: Când soțul nu era plecat obișnuiați să sărbătoriți Dragobete, Valentine`s Day?

Constănțeancă: Dragobete da, primeam ceva. Acum, când s-o întoarce.

Însă dragostea nu are nevoie de o zi anume pentru a fi celebrată. Alături de persoana potrivită, fiecare zi e o sărbătoare.

În fiecare zi se poate sărbători în cuplu”, spune o constănțeancă.

Inimioare, ciocolată sau șampanie, toate au fost pe listele îndrăgostiților constănțeni. Iar marile magazine au ținut pasul cu cererea.

S-au orientat către produsele de ciocolată. Se vând foarte bine și plușurile, toate păpușelele și elementele decorative sau elementele care sugerează sărbătoarea iubirii. Din vânzările pe care le avem, considerăm că suntem undeva aproximativ la nivelul anului trecut”, a declarat Cristian Năstase, manager magazin.

Conform legendei populare, Dragobete era fiul babei Dochia, un tânăr chipeş care obişnuia să seducă toate femeile care îi ieşeau în cale. În prezent, Dragobetele reprezintă pentru români simbolul autohton al dragostei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233