Live

JUMĂTATE DE DECENIU DE CERCETARE

Mare Nigrum, singura navă românească de cercetare, împlinește anul aceste 50 de ani de când a fost lansată pe apă

Într-o perioadă în care orice descoperire făcută în mările și oceanele lumii poate schimba percepția asupra planetei noastre, România se mai poate laudă cu o singură navă de cercetare marină. Un fost pescador transformat în urmă cu jumătate de secol în nava de cercetări marine reușește încă să surprindă în acest domeniu cu descoperirile și expedițiile pe care le realizează. Marea Neagră aproape că nu mai are nici un secret pentru cercetători de la bordul lui Mare Nigrum, o navă care anul aceste împlinește 50 de ani de când a fost lansată la apă.
Publicat pe 23 februarie 2021

Nava Mare Nigrum este singura navă de cercetări marine a României și aparține Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar. Construită în 1971 într-un șantier din Germania, aceasta a primit inițial numele Someș. A fost mai întâi pescador iar apoi transformată în navă de cercetare marină. Are un echipaj de 25 de marinari, dar la bord se pot îmbarca geologi, geochimiști, biologi sau fizicieni, în functie de expediția pe care o realizează.

În momentul de față este cea mai mare navă de cercetări interdisciplinare, operațională la nivelul bazinului Mării Negre. De aproape un deceniu, este nava de serviciu a Comisiei Europene la Marea Neagră”, a declarat Adrian Stănică, director general GeoEcoMar.

Nava are acum în dotare aparatură de ultimă generație pentru cercetări, iar întreaga instalație de la bord a fost înlocuită. Cu ajutorul ei se poate testa inclusiv calitatea apei.

În plus este singura care poate să execute lucrări de mare anvergură. De exemplu, nava a fost utilizată și la reabilitarea plajelor care sunt erodate.

Nava care a fost sediul, infrastructura de bază de pe care s-au făcut primele studii de identificare surselor de nisip, care au fost folosite pentru refacerea plajelor”, a mai declarat Adrian Stănică, director general GeoEcoMar.

La bordul navei exista sisteme mai multe sisteme de măsurare, precum și un vehicul subacvatic controlat de la distanta.

Una dintre marile provocări de pe Mare Nigrum a fost remotorizarea. O echipa din Olanda a venit si a instalat la bordul navei un motor nou care le-a înlocuit pe cele doua propulsoare vechi iar consumul s-a redus aproape la jumătate.

„Este un motor de generație nouă, el are totuși 10 ani, dar este într-o stare perfectă. Nava, din construcție, a avut două motoare principale, din 2011 am remotorizat și am pus doar un singur vapor”, a declarat Ștefan Florescu, director departament.

Printre proiectele importante desfășurate de cercetători s-a numărat și instalarea unor balize în largul mării. Acestea înregistrează 24 de ore din 24 si pot preveni cu cel puțin 15 minute orice incident regretabil.

O componentă a unei balize din larg este prezentată sub această formă care, practic, are toată partea de electronică, de comunicații satelitare, de avertizare, de navigație și de alimentare panouri solare. O altă componentă importantă ce se află la bordul navei este sistemul de seismică 2D”, a declarat Vlad Rădulescu, inginer geofizician.

Marea Neagră continuă să rămână un loc cu un potențial extrem de mare. Este însă nevoie și de mai multe inițiative din partea statului român și de investiții pe măsura eforturilor pe care le depun cercetătorii români. Cercetători care au reușit să transforme într-un adevărat laborator plutitor de talie europeană, un vapor îmbătranit propus pentru a fi dat la fier vechi și salvat în ultimul moment.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Produse de igienă și alimente, oferite de Primăria Constanța începând de luni, persoanelor defavorizate

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială anunță că începând din data de...

În pandemie, la joacă: temperaturile ridicate și vremea frumoasă i-a scos din case pe părinți și copii

Așa a arătat vineri, locul de joacă de pe strada Adamclisi. Zeci de părinții împreună cu cei mici au ieșit din...

Târguri în pandemie: vizitatori puțini, cumpărături infime. Comercianților le este din ce în ce mai greu să-și plătească chiriile

Printre puținii vizitatori care au fost vineri dimineață la târg se numără și Iuliana. A venit din București...

Ziua femeii, în scenariul roșu: planurile doamnelor și domnișoarelor constănțene, date peste cap de creșterea ratei de incidență

Petreceri tematice, dans și multă distracție - așa era caracterizată, până nu de mult, ziua de 8 Martie....

Donație pentru Adăpostul pentru câini fără stăpân din Constanța: o tonă de hrană a ajuns joi, pentru cele aproape 200 de patrupede

„Avem o tonă de hrană uscată. Câinele este cel mai bun prieten al omului și este bine să facem o faptă bună...

Proiect propus de Senat: Cei care își parchează mașinile lângă unitățile de învățământ ar putea fi sancționați

Zonele din jurul școlilor sunt renumite pentru aglomerație, în special la orele de vârf. Un proiect de lege vrea...

Un constănțean vrea să reabiliteze o clădire din zona istorică: imobilul va fi transformat în boutique hotel cu 12 camere

Găurile din tavan, pereţii scorojiţi, sacii plini de gunoaie şi podelele rupte – este imaginea unei clădiri de...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233