Live

Șacalii au dat de furcă multor gospodării dobrogene: specialiștii de mediu atrag atenția că nu vânătoarea este soluția

Șacalii care atacă gospodăriile sunt o problemă pentru mulți dintre dobrogeni. Aceștia se plâng că, tot mai des, animalele sălbatice le invadează curțile și le devorează animalele. Nu vânătoarea este însă soluția. Specialiștii de mediu atrag atenția că împușcarea haotică a șacalilor ar cauza și mai multe pagube.

Incidentele în care șacalii au pătruns în curțile oamenilor i-au făcut pe aceștia să se gândească tot mai serios la vânătoare. Aceasta, însă ar agrava și mai mult lucrurile.

Este o specie care are o capacitate de adaptare la mediul stresant, ceea ce include și vânătoarea, extrem de ridicată. În momentul în care tu aplici acest stres al vânătorii asupra populației, ei se vor dezvolta mai mult și vor avea o expansiune mai rapidă”, a declarat dr. Elena Buhaciuc, biolog.

Iar aceste animale, deși cauzează pagube, sunt extrem de importante pentru ecosistem.

Este o specie omnivoră. El se hrănește de tip atât necrofag, consumând cadavre, curățând practic mediul. Consumă hrană vegetală și bineînțeles că și vânează în principiu animale mici, rozătoare”, a mai declarat dr. Elena Buhaciuc, biolog.

Specialiștii fac apel la simțul civic și la educația oamenilor, pentru un trai în armonie cu toate animalele. De cele mai multe ori, vinovată pentru pagube este doar neglijența umană.

Trebuie să conștientizeze faptul că el trăiește într-un mediu natural, indiferent de situație, că e oraș sau sat. Trebuie să-și gestioneze deșeurile, pentru că în primul și în primul rând sunt atrași de gropile de gunoi care nu sunt gestionate deloc, nu că iresponsabil, ci nu sunt gestionate deloc. Iar animalele domestice, noi trebuie să le protejăm, nu să le lăsăm libere”, a mai declarat dr. Elena Buhaciuc, biolog.

Oficialii nu știu numărul real al șacalilor, ci doar că apar tot mai mulți. Ultima numărătoare din deltă a fost făcută în 2018. Atunci erau aproximativ 2.400 de exemplare.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Semnal de alarmă al unui medic de familie, din Constanţa. Un test de COVID făcut la un laborator era pozitiv, alte două teste arată că medicul nu era infectat: ''Probele nu sunt lucrate corect''

Caz revoltător la Constanţa. Un medic de familie s-a chinuit să demonstreze că nu este infectat cu virusul...

CONSTANȚA. Este nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați sâmbătă la Centrul de Transfuzii Sanguine

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau...

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va...

Piața Agroalimentară Griviței a fost închisă pentru igienizare: unii constănțeni, nemulțumiți de această decizie

Înarmate cu mături, furtunuri și găleți cu apă, muncitorii au început curățenia încă de dimineață.Dacă...

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri...

Primăria Constanța a montat mai multe coșuri de gunoi prin oraș: „Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere”

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233