dobroge.tv

Live

Alianța Franceză Constanța s-a mutat în casă nouă: ambasadorul Franței în România, a inaugurat noul sediu de la malul mării

24 februarie 2021
Publicitate

Casă nouă pentru Alianța Franceză Constanța. Sediul a fost inaugurat de ambasadorul Franței în România. Acesta a spus la final că își dorește ca pe viitor să pună bazele unei strategii de colaborare cu municipalitatea. Mai mult, speră să realizeze împreună cât mai multe proiecte cu finanțări europene.

Am onoarea de a inaugura aceasta nouă clădire a Alianței Franceze din Constanța”, a spus Laurence Auer, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Franței în România, în momentul tăierii panglicii.

Laurence Auer, ambasadorul Franței în România, a menționat că pe viitor spera ca orașul nostru să se implice în cât mai multe proiecte comune româno-franceze.

Cu siguranță voi reveni la Constanța, cu atât mai mult cu cât între orașul Constanța și Republica Franceză există o lungă perioadă de prietenie. Există aici implantat în teritoriu un liceu cu o tradiție francofonă foarte serioasă, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” care are clase bilingve și un bacalaureat bilingv francofon. Există Alianța Franceză care are diseminare în teritoriu importantă și cu siguranță vom mai reveni aici și vom mai face acțiuni împreună”, a declarat Laurence Auer, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Franței în România.

Mai mult, aceasta a rămas impresionată de număr mare de elevii care studiază limba franceză în unitățile școlare din rețeaua de învățământ preuniversitar, precum și de studenții care sunt implicați în programele de mobilitate Erasmus.

Fiind aici la Alianța Franceză am putut să văd că diplomele există. Am avut examen DELF în sesiunea trecută și am avut candidați, în ciuda pandemiei, ca în zilele noastre bune, să vedem expoziții care se derulează și sunt deschise tinerilor și să vedem că activitatea continuă în ciuda pandemiei la Alianța Franceză Constanța”, a mai declarat Laurence Auer, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Franței în România.

Cu această ocazie a avut loc și vernisajul expoziției „Eroii jocurilor video”, a tânărului Ștefan Andriuță, elev al Colegiului de Arta Regina Maria.

Proiectul acesta consistă într-o expoziție personală care pune în valoare lucrările mele digitale, care sunt inspirate din personaje din jocuri video, atât deja existente, cât și cu conceptul meu original”, a declarat Ștefan Andriuță, artist.

Tânărul artist își dorește ca pe viitorul să urmeze o facultate în Franța pe profilul de gamer. Mai mult, a învățat și limba franceză și și-a luat și un atestat pentru ca mutarea din România în Franța să fie mai ușoară.

Am știut din totdeauna că acest lucru este pentru mine și mereu am fost pasionat să continui și să mă împing să merg mai departe ca să ajung la final cu fiecare dintre lucrările mele”, a mai declarat Ștefan Andriuță, artist.

Ambasadoarea Franței a vizitat și Colegiul Național Mircea cel Bătrân. De asemenea, i-a oferit profesorului Vasile Nicoară, directorul instituției, distincția Chevalier des Palmes Académiques, în semn de apreciere pentru contribuția sa la promovarea limbii și culturii franceze în România.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233