Live

Alianța Franceză Constanța s-a mutat în casă nouă: ambasadorul Franței în România, a inaugurat noul sediu de la malul mării

Casă nouă pentru Alianța Franceză Constanța. Sediul a fost inaugurat de ambasadorul Franței în România. Acesta a spus la final că își dorește ca pe viitor să pună bazele unei strategii de colaborare cu municipalitatea. Mai mult, speră să realizeze împreună cât mai multe proiecte cu finanțări europene.
Publicat pe 24 februarie 2021

Am onoarea de a inaugura aceasta nouă clădire a Alianței Franceze din Constanța”, a spus Laurence Auer, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Franței în România, în momentul tăierii panglicii.

Laurence Auer, ambasadorul Franței în România, a menționat că pe viitor spera ca orașul nostru să se implice în cât mai multe proiecte comune româno-franceze.

Cu siguranță voi reveni la Constanța, cu atât mai mult cu cât între orașul Constanța și Republica Franceză există o lungă perioadă de prietenie. Există aici implantat în teritoriu un liceu cu o tradiție francofonă foarte serioasă, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” care are clase bilingve și un bacalaureat bilingv francofon. Există Alianța Franceză care are diseminare în teritoriu importantă și cu siguranță vom mai reveni aici și vom mai face acțiuni împreună”, a declarat Laurence Auer, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Franței în România.

Mai mult, aceasta a rămas impresionată de număr mare de elevii care studiază limba franceză în unitățile școlare din rețeaua de învățământ preuniversitar, precum și de studenții care sunt implicați în programele de mobilitate Erasmus.

Fiind aici la Alianța Franceză am putut să văd că diplomele există. Am avut examen DELF în sesiunea trecută și am avut candidați, în ciuda pandemiei, ca în zilele noastre bune, să vedem expoziții care se derulează și sunt deschise tinerilor și să vedem că activitatea continuă în ciuda pandemiei la Alianța Franceză Constanța”, a mai declarat Laurence Auer, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Franței în România.

Cu această ocazie a avut loc și vernisajul expoziției „Eroii jocurilor video”, a tânărului Ștefan Andriuță, elev al Colegiului de Arta Regina Maria.

Proiectul acesta consistă într-o expoziție personală care pune în valoare lucrările mele digitale, care sunt inspirate din personaje din jocuri video, atât deja existente, cât și cu conceptul meu original”, a declarat Ștefan Andriuță, artist.

Tânărul artist își dorește ca pe viitorul să urmeze o facultate în Franța pe profilul de gamer. Mai mult, a învățat și limba franceză și și-a luat și un atestat pentru ca mutarea din România în Franța să fie mai ușoară.

Am știut din totdeauna că acest lucru este pentru mine și mereu am fost pasionat să continui și să mă împing să merg mai departe ca să ajung la final cu fiecare dintre lucrările mele”, a mai declarat Ștefan Andriuță, artist.

Ambasadoarea Franței a vizitat și Colegiul Național Mircea cel Bătrân. De asemenea, i-a oferit profesorului Vasile Nicoară, directorul instituției, distincția Chevalier des Palmes Académiques, în semn de apreciere pentru contribuția sa la promovarea limbii și culturii franceze în România.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Semnal de alarmă al unui medic de familie, din Constanţa. Un test de COVID făcut la un laborator era pozitiv, alte două teste arată că medicul nu era infectat: ''Probele nu sunt lucrate corect''

Caz revoltător la Constanţa. Un medic de familie s-a chinuit să demonstreze că nu este infectat cu virusul...

CONSTANȚA. Este nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați sâmbătă la Centrul de Transfuzii Sanguine

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau...

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va...

Piața Agroalimentară Griviței a fost închisă pentru igienizare: unii constănțeni, nemulțumiți de această decizie

Înarmate cu mături, furtunuri și găleți cu apă, muncitorii au început curățenia încă de dimineață.Dacă...

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri...

Primăria Constanța a montat mai multe coșuri de gunoi prin oraș: „Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere”

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233